Dunaújváros

2021.08.17. 14:00

Szent István-napi városi programok

Díjátadók, Parázs Varázs, koncertek, tűzijáték és a Cityrocks a három napban

Brousil Csaba

Barta Endre alpolgármester elmondta, hogy nem szerették volna ha idén is elmarad a Parázs Varázs Fotó: SzZsE/archív, LI

„Szent István-napi programok” címmel tartott sajtótájékoztatót Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester hétfőn a Szalki-szigeten. Nem véletlenül itt, hiszen ez a terület ad majd otthont az augusztus 20-ai ünnepi rendezvények döntő többségének.

Az alpolgármester elmondta, hogy a programsorozat augusztus 19-én délután kezdődik a Bartók kamaraszínházban. Ekkor mutatják be Miskolczi Miklós új várostörténeti könyvét, ahová a városlakókat is várják. Ezután díjátadások következnek. A pandémia miatt egy sor városi elismerést nem tudtak átadni a díjazottaknak, ezeket ezúttal szeretnék bepótolni.

Augusztus 20-án már reggeltől folytatódnak az ünnepi programok. Délelőtt sportrendezvényeken lehet részt venni, majd a Parázs Varázs össz­népi grillparti veszi kezdetét. Este a BeatKoho és a Hooligans együttes lép színpadra, majd az elmaradhatatlan tűzijátékkal zárul az aznapi programsorozat.

Másnap szintén a Szalki-szigeten a Cityrocks elnevezésű össznépi zenélés ad kikapcsolódást a résztvevőknek és a kilátogatóknak. A program délelőtt 10 órakor kezdődik, a próbák és a főpróba is nyilvános lesz. A CityRocks óriászenekar koncertje 16 órakor kezdődik. Este pedig színpadi produkciók lesznek: a Sasa Lele és a Sabbath Szombat (Black Sabbath tibute) zenakarok lépnek fel. Barta Endre a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mind a három nap rendezvényei védettségi igazolvány nélkül lesznek látogathatóak.

A Parázs Varázsra a parazsvarazs.com internetes honlapon lehet asztalt foglalni. Lapzártánk előtt felmentünk a felületre, és megnéztük, hogy áll az asztalfoglalás. Bőven vannak még szabad helyek, úgyhogy aki még szeretne foglalni, az megteheti. Különböző „csomagok” közül lehet választani, kinek-kinek kedve szerint.

Barta Endre alpolgármester elmondta, hogy nem szerették volna ha idén is elmarad a Parázs Varázs
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában