három kategóriában

2021.08.09. 11:00

Öböl Kupa: halasztás után horgászhattak

Szombaton rendezte meg a Dunaújvárosi Sporthorgász Egyesület a szokásos Öböl Kupáját – nem szokványos módon.

Agárdy Csaba

Fotó: Ihasz Martin

Három kategóriában hirdették meg a versenyt a szervezők: gyermekeknek 6 és 10 év, valamint 10 és 14 év között, és volt felnőtt korosztály is. A rendezvényen, amelynek helyszíne a szabadstrand volt, csak amatőr horgászok vehettek részt.

A szervezők a verseny céljaként a következőket határozták meg: a horgászsport népszerűsítése, a közösségi összetartozás erősítése, a horgász­utánpótlás nevelése és oktatásának elősegítése.

Solymosi Botondnak (jobbról) édesanyja segített a halfogásban
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Somfai Rezső, a Dunaújvárosi Sporthorgász egyesület elnöke elmondta, mindig május elsején tartották meg az Öböl Kupát, május utolsó vasárnapján, a gyereknapon a gyerekek erőfelmérőjét. A koronavírus-járvány miatt azonban mindkettőt el kellett halasztani, és most szombaton összevonva rendezték meg a két viadalt.

Nem csak a gyerekek, a felnőttek is indulhattak az Öböl Kupán

– Ez sem optimális idő, hiszen sokan nyaralnak, szabadságon vannak, de tovább már nem akartuk halasztani az esemény megrendezését. A HVDSZ és a MOHOSZ révén szép díjakat és vásárlási utalványokat oszthattunk ki a legjobbak között. Azt talán még érdemes megjegyezni, hogy négy kilogramm tizen­nyolc dekagrammal Tóth András kapta meg a legnagyobb kifogott halért járó jutalmat – tudtuk meg Somfai Rezsőtől, mint ahogy azt is, hogy az eredményhirdetés után rántott szelet volt az ebéd.

Somfai Rezső (középen), a dunaújvárosi horgászok elnöke

A rántotthúsra való rácsodálkozásunkra az elnök így reagált: – Ezek a horgász emberek elég halat esznek, úgy döntöttünk, ezúttal a rántott hús lesz a menű. Bár a döntésünkben az is szerepet játszott, hogy az utóbbi hetekben nagy volt a forróság, és nem kockáztattuk meg azt, hogy közel negyven fokban még neki álljunk főzni.

Eredmények.

Felnőttek:

1. Tóth András, 2. Veres Zoltán, 3. Móri Máté.

Gyermekek 10–14 évesek:

1. Vércse Ábel, 2. Sziffer Erik, 3. Magyar Balázs.

Gyermek 6–10 évesek:

1. Szalai Ármin, 2. Alits Armand, 3. Solymosi Botond.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában