családi és gyermeknap

2021.07.14. 10:00

Közös élményekre várják a kulcsi családokat

Mint minden, valamit is magára adó közösség, a kulcsi is igyekszik bepótolni az elmaradt rendezvényeit.

Török Tímea

Fotó: © Zsedrovits Enikő

Így július 17-re, szombatra, gyermek- és családi napot szerveztek és a Kulcs Községi Önkormányzat a Nap Háza – Hold udvara elnevezésű rendezvényhelyszínre hívja és várja a kulcsiakat.

Az ingyenesen látogatható program délelőtt 10 órakor kezdődik, ekkor startol majd el a lecsófőző verseny és a településen meghirdetett fotópályázatra beküldött alkotásokból megrendezett kiállítás is megnyitja kapuit. A helyszínen több mint nyolcvan helyi alkotó által készült fotó lesz kiállítva.

Habparti is lesz két felvonásban szombaton Fotó: archív/Szabóné Zsedrovits Enikő

Jobb Gyula polgármester ünnepélyes köszöntője után a szervezők minden jelenlévőt meghívnak majd egy tál finom kulcsi lecsóra. A közös ebéd után hirdetik ki a lecsófőző viadal eredményét.

A gyerekek legnagyobb örömére egy amerikai tűzoltóautó segítségével óriási habpartival készülnek Kulcson, ráadásul két felvonásban, a váltóruha feltétlen ajánlott. A habos élmény felvonásai között Varázsmuzsika címmel Bíró Kriszti énekesnő interaktív gyermekkoncertjén szórakozhatnak a legkisebbek.

Amíg a habos hancúrozás után a gyerekek szárítkoznak, sor kerül majd a fotópályázat eredményhirdetésére. A szervezők ezúttal szakmai zsűrire bízták a szebbnél szebb munkák megítélését. A szakmai zsűri elnöke lapunk főszerkesztője, Várkonyi Zsolt, s a munkában részt vesz nívódíjas fotós kollégánk, Szabóné Zsedrovics Enikő, Fekete-Páhi Noémi fotós, Kosztolányi György festő, Darabos Gábor műértő helyi vállalkozó is. Sőt, minden látogató kifejezheti a fotókról a véleményét a közönségszavazással, e célra a helyszínen urnákat helyeznek ki, ezekbe dobhatók a szavazatok. A zsűri által legjobbnak ítélt fotósok mellett a közönség szavazatai által kiemelt alkotó is díjazásban részesül majd.

A hivatalos programot a tinédzserek kedvence, Mikus Edvard élő koncertje zárja majd.

A nap folyamán számos kísérő program emeli a rendezvény fényét. Lesz a többi között ugrálóvár, csillámtetoválás, lufihajtogatás, valamint palacsinta és limonádé a készlet erejéig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában