központi nyári napközis tábor

2021.07.30. 11:30

Fürdő, mozi, fagyi és sok játék

Immáron hatodik hete zajlik a központi napközis tábor, amelynek bázisa ezen a nyáron az élményfürdő. Bár a kánikulában a legjobb időtöltés a vízben való lubickolás, azért a táborvezetők más programra is elviszik a gyerekeket, csütörtökön például moziztak.

Molnár Emese

2021.07.29. Központi napközis tábor Dunaújváros Aquantis élménfürő Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Szabó Gabriella, a Dózsa-iskola pedagógusa, a tábor vezetője lapunknak elmondta, ez már a hatodik hetük együtt, és már csak két hét van vissza a napközis táborból – sajnos ez azt is jelenti a gyerekeknek, hogy hamarosan vége a vakációnak, és kezdődik az iskola. No, de ne szaladjunk ennyire előre, van még azért elég idő ahhoz, hogy felejthetetlen élményekkel gazdagodjon a fiatalok nyara.

Többféle játék is a táborozók rendelkezésére áll
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szabó Gabriella elmondta, a hat hét alatt kialakult már egy megszokott, bejáratott rendjük, és a fürdő munkatársai is nagyon segítőkészek velük.

A fürdő medencéit a takarítás miatt 10 órától használhatják, addig számháborúznak vagy elsétálnak valamelyik közelben lévő játszótérre. Az ebédet 11 órától két csoportra osztva bonyolítják le. 15 óra körül kezdik a csomagjaikat összeszedni a fiatalokkal, mert fél 4-től már jönnek a szülők.

Így aztán ki lehet bírni a rekkenő hőséget!

Minden olyan kiegészítő programot sikerült megvalósítaniuk, amit elterveztek. Így például utazó planetáriumot hoztak el a gyerekeknek, rendszeresen eljárnak a könyvtárba, ahol a gyermekkönyvtárosok érdekes, mesés foglalkozásokkal várják őket. Nem marad ki sosem a fagyizás, ellátogattak a színházba és belestek a kulisszák mögé, valamint moziban is voltak. Ezen a héten csütörtökön a Croodék 2 című animációs mesét nézték meg.

Barátságok is születnek

A tanév lezárultával átlagosan kéthetes saját táborokat is szerveztek az iskolák. Miután ezek is véget értek, azóta körülbelül hatvanfős gyermeklétszámmal működik a központi napközis tábor: elsős és negyedik évfolyamos diákokkal.

Átlagosan hatvan alsós diák vesz részt a táborban hetente

Két helyszínen szervezték a tábort, a bázis az élményfürdő volt, de a Móra Ferenc-iskolában is tartottak napközit a sajátos nevelési igényű tanulóknak, az enyhe és középsúlyos értelmi fogyatékos gyermekeknek a kollégák. Itt kisebb volt a létszám, 6-8 diákkal foglalkoztak a pedagógusok.

Ők elsősorban kézműveskedéssel, kreatív alkotói játékokkal töltik az időt (gyurmázás, csillámtetkó, buborékfújás, rajzolás, játékkártya). Felállítottak egy medencét is az iskola udvarán, hogy a melegben ők is kedvükre fürdőzhessenek. A múlt pénteken pedig egy ugrálóvárat állítottak fel, és valamennyi napközis táborozó itt töltötte a délelőttöt.

A Móra-iskolában tartott tábor ezen a héten véget ér, az élményfürdős tábor még két hétig tart.

Szabó Gabriella vázolta, a jövő héten pizzapartit iktatnak be a programok közé, az utolsó hetet pedig tortás ünnepléssel fogják zárni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában