kerek évforduló

2021.06.03. 14:00

Önfeledten ünnepeltek Szederinda óvodában

Sok minden történt a daruszentmiklósi Szederinda óvoda működése alatt az elmúlt negyven évben. A település lakóinak jelentős része még kisgyerekként itt szerezte meg a talán az egész életére hatással lévő, első kellemes közösségi élményeit.

Balogh Tamás

Daruszentmiklós Micsoda mesefigurák uralták az akkori ovisok fantáziáját! Valószínűleg még megbújt az árnyékban Mekk Elek, a kockásfülű nyúl, esetleg Mirr-Murr, hogy békében megosztozzék a gyerekek szeretetével Süsüvel, a sárkánnyal, Pom Pommal, Pityke őrmesterrel, Vukkal és persze a nagy Ho-ho-ho-horgásszal…

A torta varázsa minden kis lurkót megfogott, szépen sorba ülve falatoztak az óvoda udvarán Fotók: Balogh Tamás

– Pár héttel az elköszönésem előtt különös, kellemes emlékek jutnak eszembe ezen a napon – mondta Hajdú Annamária vezető óvónő. – Ez az intézményünk negyvenedik születésnapja. A mai nevét, a Szederindát 2003 óta, a településünk önállóvá válásától használjuk. A magas életkora ellenére az óvodának ma is frissnek, a kort követőnek kell lennie. A mai világban ezért már mi is turbófokozatba kapcsoltunk. A gárdánk adott hozzá, ezért mindent megteszünk, hogy ez így is maradjon.

Mindenki türelmetlenül várja a tortaszeletét

– Óriási lépés volt az életünkben, amikor egy cég segítségével az épületünk egész belső terét a mai kornak megfelelőre alakították át. Azóta kis lépésekkel haladunk előre. Éltünk az egymást követő pályázati lehetőségekkel, sok próbát tettünk, ezért remélem, hogy lassan sikeressé válnak, és meghozzák a tőlük várt fejlesztéseket! Az épületünk külsejét is rendbe kellene hoznunk.

Hajdú Annamária vezető óvónő a gyerekek között

– Jókedvű ez a napunk, mindannyian élvezzük, minden játéklehetőséget kihasználunk, senkit sem kell biztatni rá. Ez az ünnep juttatja eszembe, hogy a gyermekekre nézve is kiderül, mekkorát változott a világ az itt eltelt idő óta! Mindenekelőtt roppant fölgyorsult, amihez nekünk is alkalmazkodnunk kell. Rengeteg információ éri a gyerekeket, és azokból a szükségesek vagy a hasznosak kiválasztása már nagyon komoly feladat. Sokkal mozgékonyabbak, mint az elődeik, és egészen más dolgok kötik le őket, mint az én fiatalkoromban.

Krajczár Arnold, a daruszentmiklósi önkéntes tűzoltók parancsnoka volt a legnagyobb sztár a gyerekeknek!

A születésnapi torta iránti nem titkolt öröm és a kíváncsiság azonban szerencsére változatlan maradt. Az elfogyasztása után folytatják az önfeledt játékot!

Rauf Norbert a település polgármestere olyan figyelemmel kísérte és segítette a óvodai születésnapi készülődést, mintha egy közeli hozzátartozójáé lett volna.

– Ez az alkalom most a gyermeknapunkkal egyszerre került megrendezésre. A kicsik itt ünnepeltek, a nagyok (az általános iskolások) pedig a Faluparkban. A negyvenedik születésnapot már illik nagyon komolyan venni, miért ne tennénk azt a saját óvodánk esetében?! Néhány dologgal mi is hozzájárultunk ahhoz, hogy kellemesebben teljen az ünneplés. A látványosabbak között, ahogy láttam, nagy sikere volt a különleges és hatalmas tortának, de még az is lehet, hogy a legkellemesebb meglepetés a légvár volt a kicsik számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában