ballagás

2021.06.21. 09:00

Emlékezetes ballagás kulcsi hagyományokkal

Két osztálynyi nyolcadikos búcsúzott tanáraitól és alma materétől, a kulcsi Fekete István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola ballagási ünnepségén, június 18-án, pénteken délután.

Török Tímea

A ceremónián az utolsó osztályfőnöki óra után a hetedik osztályosok átadták a ballagóknak a tarisznyákat, majd a vén diákok énekelve búcsúztak az ismerős falaktól, emlékektől. A hagyományokhoz híven az iskola igazgatója, Schinogl Ferenc is elbúcsúztatta a nyolcadikosokat.

Kétosztálynyi nyolcadikos búcsúzott a kulcsi ballagáson
Fotók: Török Tímea/Dunaújvárosi Hírlap

– A ballagás számunkra az egyik legfontosabb rendezvény az év folyamán, egyben alkalmat teremt a visszatekintésre is. Első alkalommal búcsúzunk két osztálytól. De közelebb járunk az igazsághoz, ha azt mondjuk, hogy két osztálynyi diákunktól köszönünk most el. Hiszen hat, egy közösségben eltöltött tanév után – a létszám növekedése következtében – két részre osztva folytatódott a tanulmányi munka az intézményben – mondta el az iskola vezetője.

Bere Róza és Rábavölgyi Zoltánné osztályfőnökök diákjaik körében

Az igazgató a ballagási beszéde végén a diákokhoz fordult.

– Bízom abban, hogy az az útravaló, amellyel itt láttunk el benneteket, ahogy közösen túljutottunk a nehézségeken, segítséget ad majd számotokra az élet valamennyi területén – mondta el befejezésként Schinogl Ferenc.

Az ünnepség végén több egyedi hagyományos esemény következett, amelyekkel emlékezetesebbé varázsolták a ballagást. Így a ballagók közös fájára egy-egy agyaglevélen elhelyezi minden búcsúzó a nevét. A diákok időkapszulába tették a választott idézeteiket az utókornak, legvégül a tantestület egy közös dallal köszönt el a végzős diákoktól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában