felújítják

2021.06.22. 09:00

Egy hónapra munkaterületté válik a pagony

Júliusban zárva tart majd a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde. Jobb Gyula polgármester határozatban rendelte el, hogy ebben az időszakban történjen meg az intézményben – a szokásos karbantartási munkálatok mellett – az épület felújítása is.

Török Tímea

Idén a szokásostól eltérően az intézmény valódi építési terület lesz majd, amelyet gyerekek nélkül lehet biztonságosan kezelni.

– A Belügyminisztérium volt a támogatója annak a több mint huszonkilencmillió forint forrásnak, amelyet Önkormányzati fejlesztések 2020 címen kapott a település. A pénzügyi segítség lehívásához másfélmillió forint önerőre volt szükség, és az óvoda felújítását, a tetőszerkezet javítását végezzük el belőle. Nagyon vártuk a lehetőséget, mert a felújítás elvégzése a gyerekek megfelelő környezetben történő nevelése érdekében kifejezetten fontos cél volt – mondta el Jobb Gyula polgármester.

Az óvoda épületének felújítására már nagy szükség volt
Fotó: Török Tímea

Rendné Pocsai Izabellát is kértük, hogy tájékoztassa a Hírlap olvasóit a nyári szünetről.

– 2019 júniusában kötött megállapodást Rácalmás Város Önkormányzata és Kulcs Községi Önkormányzat egymással arról, hogy a két település vállalja, hogy az óvodáik és a bölcsődéik nyári zárvatartása idején a másik település fogadja ügyeletbe azokat a gyermekeket, akiknek szülei dolgoznak, és igénylik ebben az időszakban az óvodai, bölcsődei ellátást.

Az előző évben a pandémia miatt teljes zárvatartás is volt. Ezért kormányrendelet írta elő, hogy maximum két hétre lehetett bezárni augusztusban az intézményeket, amit mi meg is tettünk. Hiszen akkor is el kellett végezni a fertőtlenítési munkálatokat és a folyosó felújítását.

Az idei nevelési évben nem volt zárva egyik intézmény sem, ügyeletet tartottunk a hat hét alatt. Sőt a bölcsődében teljes nyitvatartással dolgoztunk. A polgármester úgy döntött, hogy a Százholdas Pagony Óvoda és Bölcsőde nyári zárvatartását 2021. július 1-től 2021. július 31-ig engedélyezi. Mivel megoldott Rác­almáson az ügyeleti ellátás a kölcsönös megállapodás jegyében, ezért júliusban Rácalmás fogadja a kulcsi gyerekeket, augusztusban viszont Kulcs fogadja a rácalmási, ügyeletet igénylő gyermekeket majd – mondta el a vezető. TT

Az óvoda épületének felújítására már nagy szükség volt

Fotó: TT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában