Bárki jelentkezhet önkéntesnek

2021.06.12. 16:00

Állati nyüzsi a farmon

Nyílt napot tartottak múlt héten szombaton a Baracsi úti arborétum állatsimogatójában.

Molnár Emese

Fotó: LI

Mint már arról korábban beszámoltunk, új lakók költöztek a mini farmra. Orosz Csaba önkormányzati képviselő elmondta, szerette volna kicsit feléleszteni az állatsimogatót, így a DVG Zrt. erdészeti és parkfenntartási ágazatvezetőjének, Mészáros Lászlónak a segítségével, valamint támogatói és saját forrásból az ott élő kecske és bárány mellett már gyöngytyúk, búbos kacsa, fácán is színesíti az udvart. Vannak nyuszik is külön ketrecben. A nyílt napon néhány lelkes önkéntesből álló csapattal kitakarították az ólakat, és szépítgették a karámot. A képviselő elmondta, bárki csatlakozhat a baráti társasághoz, ha szívesen segítene az állatok gondozásában. Előre egyeztetett módon részt lehet vállalni például az etetésben is.

Tervezik, hogy tojófészkeket alakítanak ki, külön karámot építenek majd az újonnan érkező kecskének és birkának. Az elmúlt időszakban igyekezett támogatókat is keresni ehhez a kezdeményezéshez. Orosz Csaba arról is beszélt, ez a feladatvállalás alapja lehet egy környezet- és természetvédelmi egyesületnek a jövőben. Az az elképzelése, hogy az egyesületi csapat szélesebb körben is szerepet vállalhat a többi között szemétszedő akciókban, illetve találkozókat, szakmai előadásokat is lehetne szervezni. Bár az állatsimogató az arborétum nyitvatartási idejében bármikor látogatható, szerencsésebbnek tartja, ha például szervezetten, vagy hasonló nyílt napok keretében érkeznének majd nagyobb létszámban a látogatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában