Napközi Erzsébet-tábor

2021.06.24. 07:00

A hagyományőrzés kapott főszerepet az első héten

Az Arany iskola idén először szervezett napközis tábort az Erzsébet-program keretében a diákjai számára.

Molnár Emese

Fotó: LI

A tanév zárása után, június 21-től sok iskola szervez napközis tábort a saját tanulói számára. Köztük van az Arany János Általános Iskola is. Bíró Éva földrajz–ének szakos pedagógus, táborvezető elmondta, intézményükkel idén először tartanak Napközi Erzsébet-tábort. A tankerület által pályáztak a lehetőségre, és az elnyert támogatással két turnust valósítanak meg.

Az Arany János Általános Iskola idén nyárra meghirdette a képespusztai alkotótáborát, egy levendulás balatoni vakációt, illetve most először lehetőség volt a tanulóknak (elsősorban az alsó évfolyamosoknak) napközis táborra jelentkezni. A Napközi Erzsébet-tábor program keretében két héten keresztül tematikus, élménydús programokkal szolgálnak a gyerekeknek a pedagógusok. Ezt a hetet a hagyományőrzés, a jövő hetet pedig a mesék köré építették
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Jelképes összegért, napi 100 forintért jelentkezhettek a táborba a diákok, ezért cserébe napi négyszeri étkezést, ajándék pólót biztosítanak számukra, és ami a legfontosabb, hogy bizonyos tematika köré épített élménydús programokkal szolgálnak nekik a pedagógusok.

A délelőtti programok után egy kicsit lazítanak, délután pedig újult erővel folytatják a foglalkozásokat

Az e heti tábort a hagyományőrzés köré építették fel. Mint azt Bíró Éva vázolta, a régi magyar szokásokat szeretnék feleleveníteni a gyermekeknek, így például megismerkedhettek az íjászattal, a nemezeléssel, énekek, népdalok és népmesék is szerepeltek már az eddigi programban. A pályázat feltétele azt is tartalmazta, hogy a táborok programjait öt szempont alapján építsék fel, ezáltal az önismeret, a képességfejlesztés és a mozgás jegyében jógaoktatás is volt, valamint ellátogattak az arborétumba is.

A nagy hőségben nem csak a párakapujuk szolgál frissítővel

Csütörtökön sportnapot tartanak, a tornateremben egy ügyességi akadálypályán teljesíthetnek a fiatalok, délután pedig Tankó István élményfestéssel várja őket. Pénteken a táborozók nevével ellátott köveket rejtenek el a pedagógusok, és miután mindenki megtalálta a sajátját, kidíszíthetik és emléket állítanak majd velük az iskola udvarán.

A táborvezető hozzátette, a kánikula, a hőségriadó miatt módosítottak néhány programelemen, fontos, hogy pihenhessenek is, és a játékos vizes versenyek során hűsíthetik is egymást.

Ezen a héten 39 diákkal foglalkoznak a táborban. A jövő héten a mesék világa játszik főszerepet a Hétmérföldes csizma elnevezésű táborban. Erre a hétre 42 alsó tagozatos gyermek jelentkezett.

Az Erzsébet-tábori pályázat eszközöket is biztosított az iskolának, így például homokozót, festékeket, filctollakat, gumilabdákat is kaptak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában