mestervizsga

2021.05.06. 15:00

Kézápoló mesterek avatása a kamarában

Múlt év augusztusában hatodik alkalommal került sor mesterképzés és mestervizsga szervezésére a Dunaújvárosi Kamaránál.

duol.hu

Fotó: Zsedrovits Eniko

Már a megújult képzési és kimeneti követelményeknek megfelelően összesen 12 kéz­ápoló- és körömkozmetikus- mesterjelölt felkészítése valósult meg nemcsak városunkból és környékéről, hanem néhány távolabbi megyéből is.

Králik Gyula elnök
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A járványügyi helyzetben a vizsgát két részletben lehetett lebonyolítani, így december 9-ével zárult le a program, minden mesterjelölt sikeres vizsgát tett. A mesteravató ünnepség megtartására az érvényben lévő szabályok miatt mindeddig nem kerülhetett sor, azonban figyelembe véve a koronavírus elleni védelmi intézkedések fokozatos feloldását, május 5-én a kamarában szűk körben biztosíthatóvá vált az új mesterek avatása.

Králik Gyula elnök köszöntőjében kiemelte, hogy a mestervégzettség minden szakmában komoly rangot jelent, és egyben garanciát is a minőségi munkavégzésre, a folyamatos fejlődés és megújulás képességére. Ebben a nehéz időszakban különösen komoly kihívást jelentett a program követelményeinek a teljesítése, amelyre méltán lehetnek büszkék a jelöltek.

A közös eskütételt követően mind a 12 jelölt átvehette a kézápoló és körömkozmetikus-mester oklevelét.

Bővebben holnapi kamarai mellékletünkben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában