Szakma Kiváló Tanulója

2021.05.07. 07:00

A vírushelyzet idén is átalakította

Kőhalmi Kálmán

A Szakma Sztár Fesztivált a vírushelyzet miatt 2019-ben tudták utoljára megtartani Fotó: DKIK

Fotó: Cselenyi-Szabo

Dunaújváros – A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén tizenhetedik alkalommal került megrendezésre a Szakma Kiváló Tanulója országos tanulmányi verseny (SZKTV). A dunaújvárosi diákok évről évre jelentős számban vállalják a részvételt az írásbeli fordulókon, és a korábbi években a döntőkben is sokan értek el kiváló eredményeket.

Az idei évben négy iskolából, kilenc szakmában, százhúsz tanuló jelentkezett év elején a versenyre, közülük azonban összesen csak hetvenegyen tudtak részt venni a megszervezett írásbeliken. Harminchat diák teljesen elesett a megméretés lehetőségétől, mivel a március 8-tól szigorodó kormányzati védelmi intézkedések hatására lehetetlenné vált a verseny folytatása. A járványügyi veszélyhelyzet miatt a tavalyi évhez hasonlóan most áprilisban sem kerülhetett sor az országos döntők megszervezésére a népszerű Szakma Sztár Fesztivál keretében.

Az írásbeliken a versenyzők közül tizenhét tanuló ért el legalább 60 százalékos eredményt, amely a továbbiakban mentesítést jelent számukra a szakmai záróvizsga írásbeli feladatrészének teljesítése alól. A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara valamennyi diáknak köszöni a részvételt, a legjobb eredményt elérő tanulóknak pedig ezúton is gratulálnak!

A Szakma Sztár Fesztivált a vírushelyzet miatt 2019-ben tudták utoljára megtartani
Fotó: DKIK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában