példás támogatás

2021.04.21. 10:00

Összefogás, segítség Buda felépüléséért

Egy háromgyerekes martonvásári családot ért tragikus közlekedési baleset februárban az M6-os autópályán. Minderről akkor lapunk és a duol.hu is részletesen beszámolt.

duol.hu

A balesetben a család egyik kislánya életét vesztette, fiúgyermekük a sérülése miatt szegycsontjától lefelé nem érez semmit. Buda a gyógytornának köszönhetően tolószékkel már tud közlekedni, de szeretne újra járni. A baleset megrendítette a helyszínre riasztott dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat, akik az édesanyát feszítővágóval szabadították ki a roncs­ból. A tűzoltók értesültek róla, hogy egy speciális kezelés segítené annak az esélyét, hogy a 9 éves kisfiú ismét járni tudjon. A CsodaCsoport Alapítvány felhívásához csatlakozva a rehabilitáció hétmillió forintos költségét több mint kétszázötvenezer forinttal támogatták a dunaújvárosi tűzoltók – tájékoztatta a Hírlapot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága.

Az M6-os autópályán szenvedett balesetet a család Fotó: DHTP

A támogatás egy olyan családhoz érkezik, ahol igazán fontos a segítség és párhuzamosan több akció is fut a 9 éves Buda gyógykezelésére. A sportújságíró édesapa így foglalta össze a jelenlegi helyzetet: „Családunkkal február másodikán az M6-os autópályán szenvedtünk autóbalesetet. Három gyermekünk közül a legidősebb, Kata lányunk boka- és medencecsonttörést szenvedett. A 11 éves Zita a helyszínen életét vesztette... Budát súlyos gerincsérüléssel és tüdőzúzódással szállították rohammentővel a Fiumei úti baleseti kórházba, ahol azonnal megműtötték. Felülről a harmadik hátcsigolyájánál zúzódott a gerincvelője, azaz a szegycsontjától lefelé nem érez semmit, nem tud mozgatni semmit... A kitartó, fáradhatatlan munkának hála Buda törzsében egyre több izomcsoport dolgozik, erős fiú, hiszünk benne, hogy fel tud épülni. Ahhoz, hogy a lábra állás esélyét növeljük, intenzív robotos neurorehabilitációra van szükség. Ennek megvalósulásához gyűjtünk a CsodaCsoport segítségével.”

Aki hozzájárulna, hogy Buda egyszer talpra álljon, és segítene ebben, támogatását ide utalhatja: CsodaCsoport Alapítvány K&H Bank 10401983-50526970-69541012.

IBAN: HU80 10401983-50526970-69541012 SWIFT: OKHB HUHB. Közlemény: „Buda”.

Buda felépüléséhez, gyógyulásához gyűjtenek a CsodaCsoport segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában