színes programokkal

2021.04.01. 11:00

Csak azért is ünnep, rendhagyóan a kúriában

A Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ az idei évben rendhagyó húsvétot szervez a Rác­almási Művelődési Ház és Könyvtár együttműködésével.

Török Tímea

20200408 Somoskőújfalu Húsvéti címlapfotó: Balogh Lili és Luca a fotón. Fotó: Hegedűs Márk HM Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hegedűs Márk

Nem kezdődhet úgy a tavasz, hogy a húsvéti vigasságok kimaradnak. Lehetett volna éppen ez is az ötletadó gondolata a rácalmási programszervezőknek. Mindenesetre egy rendhagyó programsorozatot hívott életre az alkotó kreativitásuk, amely változatos húsvéti programokra invitálja az ünnepelni vágyókat, vagy kikapcsolódásra éhezőket. Természetesen a koronavírus terjedésének megakadályozása miatti korlátozások betartása mellett.

Balogh Lili és Luca a fotón Fotó: HM/Nógrád Megyei Hírlap

A Rácalmáson már szokásos ünnepi kézműves-játszóház helyett, de mégis együtt húsvéti dekoráció készülhet online segítséggel az intézmény közösségi média oldalán látható videóval. Lépésről lépésre követhetjük a dekor­elem kialakítását és közben magunk is elkészíthetünk egyet saját kezűleg.

Szintén ez a fórum ad majd helyet a húsvéti hímes tojások versenyének is. A legnépszerűbb tojásról készült fotó ajándékkal gazdagítja majd a tulajdonosát.

Ünnepi koncertet ad majd a Glória Kamarakórus. Húsvétvasárnap pedig tojáskeresésre invitálják a gyerekeket, és szintén a program részeként április 1–5. között lehetőség van a Jankovich-kúriában egy közös tojásfadíszítésre. A szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy tegyenek egy sétát a település turisztikai központjában, és vigyenek magukkal egy akasztóval ellátott húsvéti tojást, amit a megjelölt fára – amely az első parkolóban található – a kellemes séta közben helyezzenek el.

Húsvéti grincsfa rácalmási módra

A rendhagyó programok kézműves videóiban valódi ötleteket leshet el minden kreatív dekoráló kedvű néző. A téli, karácsonyi dekoráció részeként megszokott grincsfa húsvétra hangolása is egy ilyen remek ötlet. Nincs különösebb alapanyag szükséglete a leendő műnek. Elegendőek a húsvét közeledtével minden otthonszépítő készletében fellelhető barka, virág, levelek, színes szalagok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában