biztonságos internethasználat

2021.03.19. 10:00

Ingyenes online előadást szerveznek szülőknek

Az Internet Fiesta idei programsorozata csütörtökön kezdődött és március 25-ig tart. Ehhez csatlakozott a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár.

Brousil Csaba

20200415 Nyíregyháza fotó: Sipeki Péter SP Kelet-Magyarország Ha a szülők nem figyelnek kellőképpen oda, elkalandozva az interneted veszélyes tartalmakat olvashatnak a gyerekek.

Fotó: Sipeki Péter

A programsorozatnak a biztonságos internetezés témáját választották. Ebben a témában osztanak meg ez idő alatt a rácalmási művelődési ház Facebook-oldalán (facebook.com/racmuvhaz) érdekességeket, videókat, könyv- és podcastajánlókat. Az egyhetes program csúcsaként dr. Baracsi Katalin családjogi szakjogász, internetjogász, közösségimédia-tréner interaktív online előadást tart szombat délután 14 órai kezdettel az online térben. Ez egy ingyenes program lesz, amelyre elsősorban a rác­almási gyerekek, kiskamaszok szüleit várják, de bárki, a téma iránt érdeklődő csatlakozását szívesen fogadják.

Az internet játéknak is tűnhet, de nagyon nem az Fotó: SP/KM

Száz résztvevőt enged az előadás „helyszínéül” szolgáló internetes alkalmazás felülete, ezért a szervezők azt javasolják, hogy az érdeklődők öt perccel a kezdés előtt csatlakozzanak. Az előadás Skype Meet Now felületén zajlik, ahová az alábbi link segítségével lehet csatlakozni: https://join.skype.com/g15AKkfQwEOnm, ide Skype-fiókkal és anélkül is lehet kapcsolódni. Akinek ismerős, hogy a gyermeke folyamatosan a telefonját nyomkodja, számítógépes játékokkal, Youtube-videók nézegetésével tölti az idejét, vagy épp TikTokozik és szeretne felelős és tudatos szülőként jelen lenni gyermeke digitális mindennapjaiban, az előzetesen megírhatja vonatkozó kérdéseit. Ezeket a művelődési ház e-mail-címére ([email protected]) március 19-én pénteken 16 óráig kell elküldeni, amiket a szervezők eljuttatnak az előadónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában