2021.02.04. 12:00
Tenni a környezettudatosságért
A Corner Hotel és Kávéházban lépésről lépésre csökkentik a nehezen lebomló műanyagok használatát – tudtuk meg Grábics Gábortól, az intézmény szakmai vezetőjétől.
2021.01.25. Grábics Gábor a Corner kávézó és Hotel tulajdonosa a Croner saját palackozott vízével Dunaújváros Corner Kávézó Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH
Fotó: Zsedrovits Eniko
Mint mondta, ez a környezetbarát fejlesztés tudatos náluk, és több lépcsőből áll. Első lépésként a műanyag szívószálakat lebomló anyagból készültekre cserélik. Műanyag csomagolású üdítőket nem árusítanak, csak üveges kiszerelést forgalmaznak. A műanyag palackos ásványvíz helyett pedig magnéziummal gazdagított, szűrt vizet tartanak a vendéglátóegységben, szénsavas és szénsavmentes változatban, egyedi üvegpalackban. A műanyag palackok kiiktatásával több ponton is hozzájárulnak a környezetvédelemhez. Mivel nem forgalmaznak ilyen kiszerelésű termékeket, ezért azok szállításáról sem kell gondoskodniuk, tehát csökkentik az ezzel járó károsanyag-kibocsátást. Nem maradnak vissza üres műanyag palackok, így kevesebb szemetet termelnek, azaz kisebb lesz az ökológiai lábnyomuk. „A környezetvédelem kicsiben, az egyén szintjén kezdődik, és minden megspórolt műanyag palackkal hozzájárulunk egy egészségesebb és környezettudatosabb társadalomhoz” – mondta lapunknak Grábics Gábor.
Ezek a környezetvédelemért tett lépések már most is hatékonyak, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben foganatosított intézkedések miatt csak elvitelre és kiszállításra dolgozhatnak az éttermek, így a Corner is. Pozitív hatásuk sokkal erőteljesebb lesz viszont akkor, amikor majd újra kinyithatnak, és nap mint nap kiszolgálhatják a betérő és fogyasztó vendégeket.