Dunaújváros

2021.02.05. 08:00

Szelektíven fedelessel és zsákokban is

Mint már arról beszámoltunk, egy korábbi pályázat által bevezetik a házhoz menő rendszerű, többkukás szemétszállítást városunkban is, így a kommunális hulladék mellett külön gyűjtőedényzetekből viszik el a szelektív szemetet is.

Molnár Emese

Bővül a szelektív hulladékgyűjtés, újabb ufókat telepítenek

Fotó: AS

A témával kapcsolatban egy olvasói levelet kaptunk. Ennek nyomán az egyik tisztázandó dolog, hogy az új, a szelektív hulladékgyűjtő edényzeteket a kommunális hulladékgyűjtő kukákkal együttesen kell kirakni majd az ingatlanok elé. Emellett ugyanúgy megmarad a szelektív hulladék zsákokban történő gyűjtésének lehetősége is, a már megszokott módon. Rendszerint havonta két alkalommal viszik el az ily módon kirakott zsákokat, külön szállítási napok vannak egyrészt a Barátság városrész, a Kertváros, a Csillagdomb, Újtelep, a Ghandi és a Dobó István utcára vonatkozóan, és külön Óvárosra, Táborállásra, Pálhalmára vonatkozóan. Olvasónk arról írt, hogy a január 29-i szállítási nap ellenére nem vitték el a szemetet. A szolgáltató arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy több ilyen jelzést is kaptak, kollégáik másnap visszamentek, és a fellelt zsákokat elvitték. Előfordulhat, hogy nem jól látható helyre rakják a zsákokat, ezért maradnak ki, de tegyék az ingatlan elé, és elszállítják.

Bővül a szelektív hulladékgyűjtés, újabb ufókat telepítenek

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában