szabadtéri kiállítás

2021.02.18. 07:00

Megnyílt a kastélyban a kínai tavaszünnep tárlata

A kínai újév fogadására szerveztek szabadtéri kiállítást Perkátán a Győry-kastély kertjében. Az online megnyitót kihelyezett molinók, kiadványok tették még színesebbé.

Horváth Dóra

A Magyar–Kínai Kulturális Egyesület a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.-vel együttműködve 2021. február 15-én 11 órakor nyitotta meg a Győry-kastély kertjében berendezett szabadtéri tárlatot, ami több témáját is érinti a Covid–19 okozta járványhelyzetnek. A tárlat a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál második állomása, amely eseményt az idén rendhagyó módon szerveztek meg az egyesület tagjai.

A szabadtéri tárlat szervezői. Középen, balról Teng Weijie, mellette Kovács Melinda és Lászlóné Szabó Edit
Fotó: Horváth Dóra

A megnyitót a járványügyi helyzet aktuális rendeleteihez igazodva tartották meg: online közvetítve tekinthették meg az érdeklődők a Kínai–Magyar Kulturális Turisztikai Központ közösségi oldalán. A szolid ünnepségre a Győry-kastély épülete előtt került sor, ahol különböző, Kínával kapcsolatos kiadványokat, molinókat helyeztek el a szervezők, továbbá a beköszöntő kínai újévre, a Bivaly évére is felhívták a figyelmet.

A programon a kínai egyesületet egy delegáció képviselte, amelyet Teng Weijie elnök vezetett. Perkáta Nagyközség Önkormányzata részéről Kovács Melinda gazdasági vezető, a Perkátai Kínai Központ Nonprofit Kft.-től pedig Lászlóné Szabó Edit ügyvezető igazgató képviseltette magát az eseményen. Elsőként Teng Weijie elnök adott át száj­maszkokat, amelyeket Perkátának hoztak ajándékba, majd pedig Kovács Melinda köszöntötte a vendégeket.

– Közös az a koncepció, amelyet a vándorkiállítás a kiemelt témaköreivel képvisel, az erőfeszítés a járvány leküzdésére, a kölcsönös segítségnyújtás, a világ más országaival való együttérzés és a mindannyiunkat ért nehézségek legyőzésére való törekvés – tolmácsolta Kovács Melinda Oláh Istvánnak, Perkáta ügyvezető alpolgármesterének szavait. – A Bivaly éve nyújtson kitartást, erőt és optimizmust minden nemzet számára, a járvány elleni küzdelemben!

Kovács Melinda, Perkáta Nagyközség Önkormányzatának gazdasági vezetője ajándékot adott át a kínai delegáció tagjainak

A megnyitót követően Geng Jie alelnök átnyújtotta Lászlóné Szabó Edit számára a Magyar „Kínai Tavaszünnep” Kulturális Fesztivál rajzpályázatára nevezett perkátai gyerekek jutalmát.

Később a kínai delegáció és a központ munkatársai közösen járták körbe és nézték meg a kastély ablakaira, valamint a kapujára molinókon kihelyezett képeket, szövegeket.

A tárlat február 15-én és 16-án volt megtekinthető a Győry-kastély kertjében, ezt követően továbbviszik Vecsésre, hogy ott is bemutassák az érdeklődők számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában