összesítő

2021.02.15. 11:00

Ideje volt már, de elégedetlenek az olvasóink

A héten arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink mit gondolnak a dunaújvárosi közösségi közlekedés átalakításáról.

duol.hu

Fotó: illusztráció

Mint tudjuk, sok kritika érte a helyi buszközlekedést. A járatok sűrűségét, útvonalait és logikáját. Ezen próbált meg változtatni az önkormányzat. A március elsejével életbe lépő új autóbusz menetrendről mi is írtunk, sőt a részletes útvonalat és a járatokat is bemutattuk. Olvasóinkat arról kérdeztük, hogy mit szólnak a változáshoz.

A szavazatok összesítése során megállapíthatjuk, hogy olvasóink legnagyobb része, azaz a választ adók 40 százaléka úgy gondolja, hogy ideje volt a változásnak. 28% úgy gondolja, fölösleges volt megkeverni az eddigit. 16% autóval jár és 16 % válaszolta azt, hogy nem érdekli.

A menetrenddel kapcsolatos írásunkat közzétéve a közösségi oldalon, sok üzenetet kaptunk a témával kapcsolatban. A legtöbb hozzászólás negatív véleményt fogalmazott meg az átszervezés miatt. A járatok, a megígért egyszerűbb, gyorsabb közlekedés helyett, olvasóink úgy gondolták, hogy bonyolultabb lett a rendszer és nem alkalmazkodik a valós igényekhez. A kérdésünk nem foglalkozott az átszervezés költségeivel, de a közösségi média kommentejei alapján a helyi lakosok a 450 milliós átszervezési költséget magasnak tartják.

Az idő eldönti majd, hogy mennyire életképes az új menetrend, vagy még szükség lesz újabb módosításokra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában