Szükség van a védőoltásra, hogy legyen immunitás

Első körben az egészségügyi dolgozók, majd az idősotthonok munkavállalói és gondozottjai kapják meg a koronavírus elleni védőoltást.

Molnár Emese

Kecskés Rózsa szerint az oltás társadalmi felelősségvállalás

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Dunaújváros

Bentlakásos szociális intézmény révén felmérést végeztek már a Jószolgálati Otthon Bercsényi úti intézményében is, erről Kecskés Rózsa, az otthon vezetője nyilatkozott lapunknak.

Ezen a hét­végén tesz­telik a nappali ellátó dolgozóit

Minden dolgozójuk élne a védőoltás lehetőségével
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A járvány­ügyi védekezés miatt szeptember óta teljes körű zárlat van a bentlakásos intézményben. Az itt dolgozók tesztelése megtörtént már, és felmérték mind a dolgozók, mind az ellátottak körében, hogy kik élnének a védőoltás lehetőségével. Szinte mindenki szeretné kérni a védőoltást, 23 munkatársról és 38 ellátottról van szó. – Jómagam is szeretném kérni a védőoltást. Azt gondolom, társadalmi felelősségvállalás az, hogy vigyázzunk egymásra. Mi nagyon betartjuk a szabályokat, fontos, hogy megvédjük ellátottjainkat és magunkat is. Nálunk különösen nagy a kockázat. Voltak már Covid-fertőzött kollégáink. Szerencsére többségük tünetmentes volt, de ketten nagyon betegek voltak. A vírus nem válogat, fontos, hogy meglegyen a szükséges immunitás hozzá – mondta Kecskés Rózsa. A Liget közi nappali ellátóban dolgozó kollégáik most hétvégén mehetnek a csoportos tesztelésre a járási hivatalba.

Kecskés Rózsa szerint az oltás társadalmi felelősségvállalás
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában