Dunaújvárosi Egyetem

2021.01.26. 09:00

Az őszi félévben is megszervezik a Vállalati esettanulmány-készítő versenyt

A Dunaújvárosi Egyetem Társadalomtudományi Intézetének Közgazdaságtudományi Tanszéke, az EFOP-3.4.3-16-2016-00017 „A felsőfokú oktatás minőségének és hozzáférhetőségének együttes javítása a Dunaújvárosi Egyetemen és a Milton Friedman Egyetemen” című pályázat keretében esettanulmány készítő versenyt hirdetett a 2020-21. tanév őszi félévében.

duol.hu

Az immáron negyedik alkalommal megszervezésre kerülő verseny pályázati kiírása – a speciális helyzetben szükségszerűen módosulva – a feladatot teljes egészében az online térbe helyezte át – olvasható a Dunaújvárosi Egyetem weboldalán. Ez azonban nem tántorította el a hallgatókat a jelentkezéstől, így a verseny 9 csapat részvételével bonyolódott le. A csapatok előzetes mentor-foglalkozásokat követően, önállóan dolgozták ki vállalati esettanulmányaikat, felhasználva az Intézet által szervezett kurzusok megszerzett ismeretanyagát.

A verseny írásbeli fordulóját követően, a kiválasztott csapatok a 2021. január 15-én megrendezett prezentációs fordulón mutatták be munkájukat. A benyújtott írásbeli pályamunkák és a prezentációs forduló alapján a hallgatók értékelésére az Egyetemen megrendezendő Oklevél- és díjátadó esemény keretében kerül sor.

A versenyen résztvevő hallgatói csapatok és esettanulmányaik:

- Csapatnév: Utazók

Esettanulmány címe: A koronavírus hatása a turizmusra

Csapattagok: Dombi Evelin gazdálkodási és menedzsment 1. évf. – Link Lívia gazdálkodási és menedzsment 1. évf. – Vranyák Bence gazdálkodási és menedzsment 1. évf.

- Esettanulmány címe: A Covid 19 járvány hatása az építőiparra

Hallgató: Pál Mihály gazdálkodási és menedzsment 1. évf.

- Csapatnév: KI-OKOSKODÓK

Esettanulmány címe: Egy családi vállalkozás a COVID-19 vírus árnyékában

Hallgató: Raffai Elvira gazdálkodási és menedzsment 1. évf

- Esettanulmány címe: A koronavírus által kiváltott pandémia hatásainak bemutatása az élemiszer kiskereskedelmi szektorban az ALDI Magyarország Élelmiszer Élelmiszer Kereskedelmi Betéti Társaságon keresztül

Hallgató: Szabó Viktória mérnökinformatikus 1. évf.

- Esettanulmány címe: Az Amazon népszerűsége a válságos időkben

Csapattagok: Balla Ákos gazdálkodási és menedzsment 2. évf. – Ihász Leandro gazdálkodási és menedzsment 2. évf. – Raffay Kristóf gazdálkodási és menedzsment 2. évf.

- Esettanulmány címe: A koronavírus-járvány hatása az AVIUM 2000 Kft-re

Csapattagok: Bodnár Richárd gazdaságinformatikus 1. évf. – Farkas Aliz gazdálkodási és menedzsment 1. évf. – Lajtos Laura Kinga gazdálkodási és menedzsment 1.évf.

- Esettanulmány címe: A vírushelyzet okozta válság hatása az OTP Bank Nyrt-re

Hallgatók: Braun Patrik gazdaságinformatikus 1. évf.

- Esettanulmány címe: A MOL Nyrt. és a COVID-19 hatása a vállalatra

Hallgató: György Máté gépészmérnöki 2. évf.

- Esettanulmány címe: Szolgáltató mikrovállalkozás helyzetének változása a Covid-19 járvány következtében

Hallgató: Sasvári Ferenc Máté anyagmérnöki 2. évf.

A Dunaújvárosi Egyetem büszke hallgatói aktivitására.

Gratulálunk sikeres szereplésükhöz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában