Nagyvenyim

2021.01.29. 09:00

A koronavírus elleni oltás életmentő hatású

A koronavírussal és az az ellen kifejlesztett oltásokkal kapcsolatban Vargáné Kaiser Katalint, Nagyvenyim polgármesterét is megkérdeztük.

Brousil Csaba

20190827 Nagyvenyim Skicc alkotótábor Vargáné Kaiser Katalin Laczkó Izabella LI Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: LI

A polgármester asszony elmondta, hogy településvezetőként és anyaként is érzi a felelősséget az embertársai és családtagjai iránt, így ő regisztrált az oltási honlapon, és kéri majd a vakcinát, amikor az oltási terv szerint az ő korosztályára kerül a sor.

Kiemelte, hogy ez a felelősségérzet fontos, hiszen nap mint nap szembesülhetünk vele, hogy ez a vírus mire képes. Véleménye szerint a vakcinák körül kialakult bizalmatlanság és a témát övező vita csak gerjesztett folyamat és mesterséges feszültségkeltés.

 

Vargáné Kaiser Katalin
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap
Covid elleni vakcina Fotó: BT/ÉM

Mint mondta, igazolták azt, hogy az oltással emberi életeket lehet menteni. Szerinte fontos, hogy az emberek higgyenek a tudományban, hiszen annak fejlődését a mindennapokban bárki tapasztalhatja. Nincs ez másként a virológia, a vírusokkal foglalkozó tudományág területén sem, a kutatások sokkal hatékonyabbak, az eszközrendszer sokkal fejlettebb, tehát az egész oltási rendszer csak finomodott a tudományos fejlődés során.

Mint ismeretes Magyarország eddig 19,7 millió adag nyugati vakcinát kötött le, több tízmilliárd forint értékben, különböző gyártóknál (Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac). Két gyártótól eddig 201 ezer ember oltására elég vakcina érkezett hazánkba: hét Pfizer- és egy Moderna-szállítmány. Továbbá Magyarország ezért egymillió embernek elegendő Szputnyik V. vakcina beszerzéséről állapodott meg Oroszországgal; az oltóanyag három ütemben érkezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában