életveszélyes járdák

2020.12.14. 11:00

Falevelekből korcsolyapálya a belvárosban

Nem akarok senkit sem „megtalálni”, nem akarok vagdalkozni, se hátra, se előre tekinteni, egyszerűen egy tényt közlök.

Agárdy Csaba

Dunaújváros belvárosában – elképzelhető, hogy más részeken is, de mostanában csak erre „bolyongok” – életveszélyes gyalogosan közlekedni. (Ha eddig nem törte össze magát senki, azt csak az isteni gondviselésnek köszönhetjük.)

Ugyanis az őszi falevelekről valahogy elfeledkeztek az illetékesek. Nem tudom kinek, melyik cégnek a felelőssége, feladata lenne – de sejtem – a levél eltakarítása, azonban abban biztos vagyok, hagy valaki felelős a kialakult helyzetért. Valószínű, hogy a döntéshozók közül kevesen tudják, hogy ebben a párás, esős, ködös időszakban a járdákra, utakra – a parkolókra, a legveszélyesebb rész – tapadt falevelek úgy csúsznak, mint a jég, ebből kifolyólag igen balesetveszélyes a helyzet.

Lehet, hogy komposztálják a járdákat, az utakat, a parkolókat?
Fotó: Agárdy Csaba

Én kétszer is majdnem összetörtem magam, egy esetben az egyik lábam már a levegőben volt, de valahogy korrigálni tudtam, és visszanyertem az egyensúlyomat. (Itt azért megkérdezném: mi történik ilyen esetben egy idősebb emberrel, valószínűsíthető a combnyaktörés, a kórház, és ebben a covidos időszakban egy kórházi ápolás nem kecsegtet túl sok jóval egy idős ember számára.)

Optimista lévén abban bízom, az illetékesek az idén jobb időt „futnak”, mint tavaly, amikor már javában a tavaszban jártunk, amikor a belvárosból eltűntek az előző ősszel lehullott falevelek.

Csak úgy halkan jegyzem meg: jön a karácsony, sok belvárosban lakó polgár nagyon örülne annak, ha a Jézuska a környékükre varázsolna egy falevélgyűjtögető osztagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában