Jól jönne az összefogás

2020.11.04. 09:00

Ózongenerátor a fodrászatból a sebészetre

Március 20-án, nem sokkal a koronavírus-járvány első hullámának kezdete után indította el civil kezdeményezését a Best Barber fodrászat tulajdonosa, Szilveszter János. Később nagyon sok jó érzésű ember csatlakozott hozzá. Ennek eredményeként elsősorban a dunaújvárosi mentőállomásnak és a Szent Pantaleon Kórháznak nyújtottak segítséget.

Agárdy Csaba

Szilveszter János Facebook-oldalán most az alábbiakról számolt be:

– Két hónapja kerestek meg a Szent Pantaleon Kórház dolgozói, mert a tavaszi járványhelyzet alatt rengeteget segítettem nekik a társaimmal, amit nagyon szépen köszönnek, de ha erőm még engedné, akkor próbáljak egy ózongenerátort szerezni a traumatológiai osztálynak. Kevés utánajárás után sikeresen leszállítottam október 21-én a fertőtlenítő eszközt, kaptam még Ffp3-as védőmaszkokat is. A jelszavunk továbbra is az: Segítsünk, hogy segíthessenek! Sajnos nem tudok most ezekkel a dolgokkal úgy foglalkozni, mint korábban, mivel a saját ügyeimnek sem érek a végére. Pedig most nagyobb szükség lenne az összefogásra, mint a járvány első hullámakor. Az orvosok, a nővérek a végsőkig terheltek, rájuk némi együttérzés, lelki vigasz is ráférne.

Szilveszter János szerint most nagy szükség lenne az összefogásra
Fotó: amatőr felvétel

Írásunk végén egy kisebb lista a korábbi felajánlásokról: Ffp2-es védőmaszk, védőruha kíséretében, ózongenerátor, egyszer használatos ruhák, védőszemüvegek, kesztyűk, lábzsákok. Energia­ital, kávé, csokoládé, tejszelet, ásványvíz. Mikrohullámú sütő, televízió, nem kevesebb mint ezernégyszáznegyven (!) liter immunerősítő ital, kávégép az SBO-nak, valamint fertőtlenítőszerek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában