Ercsi

2020.11.03. 20:30

A tankerület cáfol, de tanítás nincs az iskolában

Az iskola igazgatója az intézmény közösségi oldalán hétfőn közzétett posztban tájékoztatott arról, hogy több tanárnak a hozzátartozója is koronavírus-fertőzést kapott, egy kollégájuk pedig elhunyt, emiatt erre a hétre az Eötvös általános iskola bezárja kapuit. Megkeresésünkre a Dunaújvárosi Tankerületi Központ is reagált.

Morva Dávid

20200424 Ercsi Az MVM Grouptól informatikai eszközök átadása az Ercsi Eötvös Általános Iskola javára, valamint a Mercarius flottakezelőtől személygépjármű-flotta adomány átadása az Ercsi Mentőszolgálat részére A képen: Orth László Béla, az Ercsi Eötvös József Általános Iskola igazgatója Fotó: Nagy Norbert NN Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Nagy Norbert

Orth László, az Eötvös József Általános Iskola igazgatója még hétfőn az intézmény hivatalos közösségi oldalán közzétett bejegyzésben tájékoztatott arról, hogy az iskola egy pedagógusa elhunyt, akiről akkor még nem lehetett tudni, hogy koronavírus okozta-e a halálát. Azonban nem ez jelenti az egyetlen nehézséget az iskola életében.

Orth László, az Eötvös iskola igazgatója
Fotó: Nagy Norbert/FMH

„Sajnos más problémánk is akadt, hiszen kiderült, hogy még másik 7 kollégánk sem tud betegség miatt dolgozni. Sőt a hiányzók névsora tovább nőtt.”

A közlemény szerint több pedagógus a koronavírus miatt nem ment munkába, bár nem ők fertőzöttek, hanem valamely családtagjuk produkált pozitív Covid-19-tesztet. A történtek miatt az intézményben tanítási szünetet rendeltek el:

„A fentiek miatt nem tudtunk minden osztályba tanárt küldeni, a továbbiakban még súlyosabb lehet a helyzet. A tankerület egyetértésével szerdára, csütörtökre és péntekre tanítás nélküli munkanapot rendeltünk el, azaz a gyerekeknek nincs tanítás, de az iskola dolgozóinak feladataik lesznek.”

A történtek miatt a hét hátralévő részében reggel 8 órától délután 16-ig ügyeletet tartanak az intézményben. A tervek szerint az Eötvös József Általános Iskola hétfőtől újra megnyitja kapuit. Az esettel kapcsolatban megkerestük a Dunaújvárosi Tankerületi Központot, amely az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

„Az index.hu-n megjelent manipulatív, valótlan és hamis állításokkal ellentétben az Ercsi Eötvös József Általános Iskola pedagógusa nem koronavírus-fertőzés miatt hunyt el. A pedagógusok között nincs igazolt koronavírus-fertőzött, többen kontaktszemélyként kénytelenek otthon maradni hozzátartozóik fertőzöttsége miatt. A kialakult helyzetet az intézményvezető a tanítás nélküli munkanapok átcsoportosításával oldotta meg, így sem rendkívüli szünet, sem tantermen kívüli digitális oktatás elrendelésére nem volt szükség.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában