Tornasport

2020.11.12. 20:00

A rozsdát letisztítani

Péntektől vasárnapig rendezik a tornászok mesterfokú bajnokságát, a férfi és női szuper csapatbajnokságot Győrben, természetesen zárt kapuk mögött.

Morva Dávid

Budapest 20190901 Torna 2019 Országos bajnokság OB Nemzeti Sport Fotó Tumbász Hédi Kovács Zsófia

Fotó: TumbaszHedi

A nőknél ma csak a szuper csapatbajnokságot rendezik meg 15 órától a Dunaferr SE – Kovács Zsófia, Makovits Mirtill, Mayer Gréta, Czifra Bettina, Szij Emese – részvételével.

A viadal szabályai szerint klubonként legalább egy felnőttversenyzőnek szerepelnie kell, egyébként a serdülőkig bárki alkothatja az ötfős együttest, ahol szerenként mindig a legjobb három eredménye számít, de ebben minimum egy felnőtt-tornász benne kell legyen. Pénteken selejteznek a szombati egyéni összetett mesterfokú bajnokságra, ahová a legjobb 12 sportoló juthat be, valamint kvalifikáció a vasárnapi szerenkéntire is. Csakúgy, mint a férfiaknál, a pénteki nap lesz az Eb-válogató is.

Kovács Zsófi a felkészülési versenyként tekint a győri megmérettetésre
Fotó: Tumbász Hédi

Az eseményre a Dunaferr SE kiválósága, Kovács Zsófia a jelenlegi gyakorlatokkal készült, az Európa-bajnoki ezüstérmes tornász egyébként az országos bajnokságon két szeren tudott győzni a napokban.

A Dunaferr SE olimpikonja elmondta, bár az ob-n két aranyat nyert, több hibát elkövetett gerendán és talajon is, ezeket mindenképpen javítani szeretné ezúttal. A tornász szerint ez annak tudható be, hogy az idei évben az országos bajnokság előtt még egyáltalán nem indult versenyen. Éppen ezért edzőjével, Trenka Jánossal úgy döntöttek, nem építenek be új elemeket, inkább a jelenlegi gyakorlatokat fogják tisztítani a minél jobb eredmény elérése érdekében.

– Felkészülési versenyként tekintettünk erre a viadalra, jó volt végre újra a szerekhez lépni, hiszen csaknem egy év kimaradt a versenyszezonból. Ennek természetesen megvolt a hátulütője, hiszen kicsit rozsdás voltam, éreztem magamon a kihagyást, gerendán és talajon rontottam. Pontosan emiatt a mesterfokúra nem készülök új gyakorlatokkal, a jelenlegieket szeretném jobban kivitelezni – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában