hazai programsorozat

2020.10.29. 16:00

Európai Hulladékcsökkentési Hét lesz

2020. november 21-29. között kerül megrendezésre az Európai Hulladékcsökkentési Hét. Ebből az alkalomból a hulladékgazdálkodásért is felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM) egy magyarországi programsorozatot szervez.

duol.hu

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (továbbiakban: MKIK) elkötelezett a fenntarthatóság mellett, ezért fontosnak tartja a környezeti terhelés csökkentésére irányuló kormányzati és európai uniós célkitűzéseket. Céljuk, hogy alacsonyabb szintű legyen a vállalkozások hulladék kibocsájtása, és ennek révén például bizonyos környezetet terhelő csomagolóanyagokból kevesebb mennyiség keletkezzen. Továbbá az is fontos számukra, hogy a keletkezett hulladékra, mint alapanyagra tekintsenek a vállalkozások, akár üzleti potenciált látva annak feldolgozásában. A körkörös gazdaság kialakításának az a célja, hogy egyszerre csökkentse a környezetre nehezedő nyomást, biztosítsa a növekvő globális népesség és a nyersanyagok iránti igény növekedése miatt egyre szűkösebb és drágább nyersanyagforrásokhoz történő hozzáférést, valamint az erőforrás hatékonyságon keresztül javítsa az unió versenyképességét. Ezt a szemléletet igyekszenek kiterjeszteni valamennyi Magyarországon működő vállalkozás számára is.

A fentiekre tekintettel az ITM és a MKIK szakmai együttműködésének eredményeként a mai közös sajtótájékoztató keretében hívta fel a vállalkozások figyelmét az Európai Hulladékcsökkentési Hét magyarországi programsorozatban való részvételének fontosságára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában