Fuss velünk, fuss értünk!

2020.09.28. 11:30

Örömfutás az esőemberekért: elfogadással és összefogással

Negyedszerre hirdette meg a Fuss velünk, fuss értünk! elnevezésű sportprogramját az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesülete olyan célok mentén, mint az elfogadás erősítése, az autista és más fogyatékossággal élő gyerekek, felnőttek megismertetése az emberekkel, mindez az együtt mozgás örömével.

Molnár Emese

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az egyesület elnökének, Kálmánné Tóth Máriának a felkérésére idén a Carissa Sportegyesület vállalta a program főszervezését.

Petrás Gábor, a Carissa SE titkára elmondta, az egyesületük célul tűzte ki annak idején, hogy segítse a mozgáskorlátozottakat és a fogyatékkal élőket, az elmúlt évek során együttműködést alakítottak ki ezen szervezetekkel.

Négyszáznyolcvan-heten teljesítették a távot, az esőemberek egyesületéhez tartozó tizenkét család is jelen volt
Fotók: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Most komoly szervezőmunkába fogtak, a projektet Dudar Katalin vezette, és fantasztikus kavalkád kerekedett belőle. A mozi előtti téren volt a gyülekező szombaton 8.30-tól. Hosszú sor állt a regisztrációs pult előtt, sokan érkeztek a közösségi programra, de gyorsan ment a papírmunka, az ezer forintos nevezési díjak pedig mind az esőemberek egyesületének szánt adomány összegét gyarapították.

Balogh Tamás házigazda és Kálmánné Tóth Mária

A statisztika alapján 487-en gyűltek össze: az amatőr sportbarátoktól kezdve, a profi futókon, a ringatós, kutyás közösségeken át az élsportolókig. Petrás Gábor köszönettel szólt, hogy valamennyi meghívott sportegyesület képviseltette magát a programon, itt voltak például a kézilabdás lányok, futsalosok, röplabdázók, íjászok.

Fiúk és lányok, kicsik és nagyok egyaránt eljöttek

9 óra körül hivatalosan is megnyitották a programot, majd közös bemelegítés volt. Közben a nagyvenyimi Szala­vics Gábor és édesapja, Szalavics József két ketrecet helyezett el a békás szökőkút előtt: körülbelül ötven versenygalambot hoztak el, a madarakat pedig az indulás előtt egyszerre engedték tovaszállni a térről.

Fantasztikus hangulatban telt az a csaknem ötszáz embert megmozgató rendezvény, amellyel az Esőemberek Szüleinek Dunaújvárosi Egyesületét támogatták a résztvevők. Petrás Gábor, a szervező Carissa Sportegyesület titkára köszönettel szólt mindazon városlakónak, amatőr és profi sportolónak, sportbarátnak, civil közösség tagjának, akik eljöttek a jótékonysági futásra, és támogatták ezt a nemes kezdeményezést.

A röptetés után pedig kezdődött a körülbelül két kilométeres menet a Vasmű úton át az Építők útja sarkáig, onnan a Panoráma útra kanyarodtak, majd a Kossuth Lajos utcán át visszaérkeztek a térre. Nem kellett sprintelni, mindenki a maga tempójában, akár kocogva, akár sétálva teljesíthette a távot. A futók biztonságára a rendőrök és a polgárőrök ügyeltek.

Tóth Imre, a Carissa SE elnöke, Barta Endre alpolgármester és Pötör Zoltán, a DTSE egyik vezetője, ultramaratonista zárásként megköszönte mindenkinek a részvételt. Kálmánné Tóth Mária elmondta, felemelő érzés volt, hogy ennyien eljöttek, azt látták, hogy jól érezték magukat, örültek egymásnak az emberek. Az ő közösségükből 12 család volt jelen, nekik külön ajándékkal kedveskedett a rendezvény főszponzora, a KGYD Autószerviz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában