magasabb lesz a vizsgázói létszám

2020.09.24. 09:00

Október 16-án kezdődnek az őszi érettségik

A normál menetrendben zajlanak majd az őszi érettségi vizsgák a tervek szerint, persze szigorú óvintézkedések mellett – mondta Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban.

Molnár Emese

Fotó: LI

Mint azt az MTI összeállításában írta, az állami köznevelési intézményeket fenntartó tankerületek irányításáért felelős hivatal vezetője a lap szerdai számában közölte: a korábbi őszi időszakokhoz képest idén magasabb lesz a vizsgázói létszám. A szokásosnál több lesz az emelt szintű érettségi, és most vizsgáznak azok is, akik előrehozott érettségit akartak tenni tavasszal, de akkor nem lehetett azokat megtartani.

Az őszi érettségi szezon október 16-án kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák egészen október 30-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli érettségiket november 12–16. között tartják, a középszintű szóbeliket pedig november 23–27. között.

Augusztus végén még meg tudták tartani a gólyatábort
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Híralp

A várható nagyobb vizsgázói létszám miatt idén több iskolai helyszín közül is lehetett választani, hogy ki hol szeretne érettségizni, ezáltal be tudják tartani a szükséges óvintézkedéseket. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum honlapján azt írták, hogy szeptember 7-ig a Bánki Donát Technikumban, a Rudas Közgazdasági Technikumban, illetve a Dunaferr Technikum és Szakképző Iskolában lehetett jelentkezni őszi érettségi vizsgára. Eddig egyébként a Dunaferr iskolában szervezték és bonyolították le az őszi érettségit városunkban. Baráth Artúr, az intézmény igazgatója elmondta, most negyven fiatal jelentkezett náluk, és jelenleg a vizsga előkészítésén dolgoznak a kollégákkal.

Az igazgató beszélt arról is szerkesztőségünknek, hogy jövő héten rendezték meg volna a Dunaferr-hetet, ám úgy döntöttek, hogy nem kockáztatnak, és elhalasztják, ezzel együtt minden nagyobb programjukat, például a szakmai hetet, a gólyaavatót átütemezték tavaszra, remélve, hogy akkor a járványügyi helyzet enyhülésével már biztonságosan meg lehet tartani. A gólyatábort még meg tudták szervezni augusztus végén, hogy az új diákok egy játékos délelőtt során jobban megismerhessék egymást, de már akkor is fokozottan ügyeltek a járványügyi ajánlások betartására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában