Így védekeznek a vírus ellen Székesfehérváron

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere hivatalos közösségi oldalán az alábbiakat közölte a napokban:

DH-INFORMÁCIÓ

A városgondnokság szakemberei fertőtlenítenek a Vörösmarty Színházban

Fotó: feol.hu

„Napról napra újabb intézményekről derül ki, hogy akár közvetlenül, akár a kontaktkutatások eredményeként érintettek a koronavírus-járványban. Annak érdekében, hogy a lehetőségek szerint Önök is naprakészek legyenek, az eddig érintett fehérvári intézmények általam ismert listáját mostantól rendszeresen közzéteszem.

Az önkormányzati fenntartású intézményeknél kidolgozott cselekvési terv alapján kezeljük a koronavírus-gyanús eseteket, ez tartalmazza az érintettek elkülönítését, az épületek és eszközök átfogó fertőtlenítését, a szükséges teszteléseket és a védőfelszerelések folyamatos utánpótlását. Amennyiben tünetek vagy kontaktkutatás alapján PCR-tesztelés elvégzésére van szükség, úgy az a meghatározott eljárásrend szerint a járványügyi hatóságok és a háziorvosok bevonásával történik.

Az állami, vagy egyéb fenntartásban működő intézmények számára minden az önkormányzat által nyújtható segítséget felajánlottunk, folyamatos kapcsolatban állunk az állami, civil, alapítványi és egyházi fenntartókkal és intézményekkel. A koronavírus-fertőzés által eddig igazoltan vagy gyaníthatóan érintett önkormányzati intézmények:

A városgondnokság szakemberei fertőtlenítenek a Vörösmarty Színházban
Fotó: feol.hu

Vörösmarty Színház (fertőzés igazolva, elkülönítés, fertőtlenítés megtörtént.), Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény hosszúsétatéri és Zsolt utcai intézményrészei. A további esetek aktualizálva, részletesen olvashatók a fent említett közösségi oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában