Az igazgató ismertette a járványügyi eljárási rend 2020-as évi tervezetét

2020.09.03. 09:00

Évkezdés: két első osztály diákjait köszöntötték

A Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskolában is elkezdődött a tanév szeptember 1-jén. Az időjárás viszontagságai miatt a tanévnyitó ünnepségre az osztálytermekben került sor az osztályfőnökök vezetésével.

Horváth Dóra

Az iskola számára a kezdést megelőzően Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere négy darab érintésmentes hőmérőt adott át, így segítve az intézmény egészségmegőrző feltételeinek megvalósulását. Ezekkel az eszközökkel ellenőrizték az épületbe belépőket az iskola technikai dolgozói az első napon, s fogják is minden reggel.

Az osztályok bevonulását követően Szilasy László, a Perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója a szülők számára tájékoztatást tartott a tornateremben. E során ismertette a tanévben követendő járványügyi eljárásrend 2020-as évi tervezetét. Az eljárásrendben szülőket érintő és a tanítási időre vonatkozó szabályok is helyet kaptak. Ilyenek például, hogy olyan gyermek, aki a betegség tüneteit mutatja, ne menjen iskolába, minden gyermeknek saját tisztasági csomaggal kell rendelkeznie, valamint legalább egy maszk legyen a táskájukba berakva. A tanítási idő alatt az osztályok elkülönített területeken töltik a szüneteket, hogy a keveredésüket elkerüljék, osztályterem-váltáskor fertőtlenítés történik majd, illetve az étkezést is a csoportok elválasztásával oldják meg.

Ábenhauer Aida és Farkas Hajnalka már várta az iskolát
Fotó: Horváth Dóra

– Folyamatosan tájékoztatjuk a szülőket, az elkövetkezendő két hétben az osztályok szülői értekezletein személyesen leszek jelen – nyilatkozott Szilasy László. – Felkészültünk arra, hogy megvédjük a gyerekeket a járvány veszélyeitől.

Az igazgató kiemelte még a családok felelősségét a védelemben, és arra kérte őket, hogy az eljárási rendet vegyék komolyan a saját gyermekeik érdekében, fontosnak tartja, hogy a családok aktív részesei legyen a gyerekek megóvásának.

A perkátai általános iskolában 2020. szeptember 1-én két első osztály is megkezdte a tanévet, ahol a kisdiákok izgatottan, jókedvűen várják a tanév rejtelmeit. A felsőbb évesek a már öregebb tanulók rutinjával indultak neki az új iskolai évnek, amelynek első napja a délelőtti órákban ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában