fejér megyei főügyészség

2020.09.04. 07:02

Embercsempészetért öt év felfüggesztettet kapott

A bíróság által megállapított tényállás szerint a külföldi állampolgárságú vádlott 2020. augusztus 31. napját megelőzően anyagi haszonszerzés végett ismeretlen személyekkel megállapodott abban, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldi állampolgárok szállításához segítséget nyújt.

duol.hu

Forrás: Shutterstock

A vádlott 2020. augusztus 31. napján saját személygépjárművével Magyarországra utazott és a Szerbián keresztül, a magyar államhatárt illegálisan átlépő négy afgán és egy comore-szigeteki személyt autójába felvéve Budapest irányába hajtott. A vádlottat az M6-os autópályán, a Fácános pihenőhelyen a nyomozó hatóság ellenőrzés alá vonta, majd őt és a vele utazó személyeket előállította.

A Dunaújvárosi Járásbíróság a csütörtöki napon tartott tárgyaláson a vádlottat bűnösnek mondta ki embercsempészés bűntettében és ezért őt 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette, valamint őt Magyarország területéről 4 évre kiutasította. Az ítéletet az ügyész, a vádlott és védője tudomásul vette, így az jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában