szakmai workshop

2020.09.24. 12:00

Digitális Közösségi Alkotóműhely

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Digitális Közösségi Alkotóműhelye szeptembertől szervezett formában látogatható – erről számolt be a centrum a honlapján.

Molnár Emese

Erről egy szakmai workshopot is tartottak, ismertetve a Lajos király körúton található intézmény lehetőségeit, kínálatát. Körülbelül egy évvel ezelőtt nyílt meg az alkotóműhely, így már van tapasztalat arról, hogy milyen foglalkozásokat tudnak tartani mind a középiskolásoknak, mind pedig a pályaválasztás előtt álló általános iskolásoknak.

Verasztó Sándor műhelymester a mikroelektronika csodáiról beszél a látogatóknak
Fotó: DSZC

A centrum azt írja, a Digitális Közösségi Alkotóműhelyt az általános iskolás osztályok, csoportok keddenként és csütörtökönként látogathatják, amíg a nagyobbakat hétfőnként, szerdánként és péntekenként várják. A projekteket úgy állították össze, hogy azok minden esetben betekintést engednek a digitális világba, a digitális eszközök használatába. A makerspace műhelyek lényege az, hogy a modern technológiákat használják, de segítségül hívják a már hagyományos eszközöket is. Az idelátogató diákok találkozhatnak a térbeli világgal, a 3D-s nyomtatással, a lézervágóval, az elektronikával, a programozással, robotokkal, drónokkal, de akár fűrésszel, kalapáccsal, fúróval is. A cél az, hogy egy olyan interaktív alkotótevékenységbe csöppenhessenek bele a fiatalok, amely hasznos és élménydús.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában