TALÁN AZ UTOLSÓ AKADÁLY IS ELHÁRULT

2020.08.06. 19:00

Két éve elkészült, szeptembertől végre kinyit a perkátai bölcsőde

Közel négy éve nyerte TOP pályázat formájában a pénzt Perkáta a település első bölcsődéjének létrehozására, ám csak most jött el az idő, hogy végre birtokba is vehessék a kicsik azt.

Korondy Tamás

Talán az utolsó akadály is elhárult végre, és ennek köszönhetően megnyílhat a 2019. október 9-én ünnepélyes keretek között „átadott” bölcsőde és birtokukba vehetik a kicsik a már 2018-ban elkészült épületet. Somogyi Balázs polgármestert kérdezte a feol.hu.

– A használatbavételi engedélyt intézzük, és úgy tűnik, hogy ez napokon belül meg is lesz – tájékoztatta lapunkat Somogyi, akinek elmondása szerint a pályázaton nyert pénzből még a régi, 30 éves óvoda felújítására is futotta annak révén, hogy mellé került a még nem használt, új bölcsőde, mely körülbelül 500 négyzetméteren terül el. A kettős létesítményben egy óvodai csoport, egy tornaszoba, valamint egy bölcsődei csoport került kialakításra.

– 14 gyermeket tudunk fogadni majd első körben, és természetesen az épület úgy készült el, hogy minden szükséges felszerelés a jelenlegi előírásoknak megfelelően meglesz benne, kezdve a bútoroktól, az erkélytől a külön konyháig – tudtuk meg Somogyitól.

A polgármester szerint ez a 14 fős létszám nem sok, ugyanakkor több mint a nulla, és ennek is örülniük kell. Kérdésünkre, miszerint mi volt az oka, hogy a bölcsőde csak 1-2 éves csúszással tudott megnyitni, a tűzjelző hiányát említette meg. Elmondása szerint nem csak a kibővített részre, hanem az egész létesítményre előírta a jelzők elhelyezését a katasztrófavédelem, s ez csak az idén tudott elkészülni.

Szabó-Bisztricz Anett tűzoltó százados, a megyei katasztrófavédelem szóvivője a következőket mondta el: – Az épület vonatkozásában a tűzjelző berendezés használatbavételi engedélyezési eljárása lezárult, a tűzjelző berendezés használatbavételéhez a katasztrófavédelem hozzájárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában