A kérdőívek mellett található egy válaszboríték is

2020.07.02. 07:00

Már a városban is kézbesítik a nemzeti konzultációs íveket

Kecskeméten kezdődött meg a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítése július 15-én, és várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. Információink szerint városunkban június 30-án kezdték meg a postások a kérdőívet is tartalmazó borítékok kézbesítését.

Brousil Csaba

Kecskemét, 2020. június 15. Biró Albert postás nemzeti konzultációs kérdõívet tartalmazó levelet dob postaládába egy kecskeméti társasházban 2020. június 15-én. Ezen a napon Kecskeméten megkezdõdött a nemzeti konzultációs kérdõívek kézbesítése, amely várhatóan egy hónapig tart. A posták a mintegy 7,8 millió küldeményt ütemezetten kapják meg. MTI/Ujvári Sándor

Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Dunaújváros

A konzultációs levelek nem könyvelt küldemények, ezért azokat a Magyar Posta munkatársai a postaládákba dobják be. A kérdőívek mellett található egy válaszboríték is, a visszaküldés a megjelölt határidőig, augusztus 15-ig díjmentes. Előfordulhat, hogy valaki nem kap kérdőívet, ennek jellemzően az lehet az oka, hogy valamilyen adatbázisból letiltotta a címadatait – például reklámküldeményeket nem kíván megkapni. Másik ok lehet, hogy valaki nem a bejelentett állandó lakcímén tartózkodik, és ezért nem kap ilyen küldeményt a tartózkodási címére. Amennyiben valaki ellenőrizni szeretné az adatait, kérjük hívja a 1818-as Kormányzati Ügyfélvonalat – olvasható a Magyar Posta honlapján a nemzeti konzultációval kapcsolatban közzétett hivatalos bejegyzésben.

A boríték, amelyet a lakók kivesznek a postaládájukból egy miniszterelnöki levelet, egy adatvédelmi tájékoztatót, magát a nemzeti konzultációs kérdőívet és egy válaszborítékot tartalmaz.

Biró Albert postás nemzeti konzultációs kérdőívet tartalmazó levelet dob a postaládába Fotó: mti

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője a köztévé június 8-ai műsorában elmondta: a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről kezdeményezett nemzeti konzultáció kérdései révén egyebek mellett a családok ingyenes internethasználatáról, egy állandó magyar járványügyi szolgálatról és a hazai turizmus népszerűsítéséről kérik ki az emberek véleményét. Kitért arra is, hogy az elmúlt időszakban született az Európai Unióban néhány olyan ítélet, amely Magyarországot elmarasztalta migrációs politikája miatt, ezért az utolsó két kérdés erre vonatkozik – írja az MTI.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a kormány közösségi oldalán megosztott videóban azt mondta: már többször kikérték az emberek véleményét az életüket érintő fontos kérdésekben; a mostani konzultáció célja, hogy „egyetértési pontokat” hozzon létre a járvány elleni védekezésről és a gazdaság talpra állításáról – írja az MTI. Hogy a kormány már kilencedik alakalommal kérdezi meg az embereket egy-egy fontos témában, az azt jelzi, hogy a kabinet által indított konzultációkra van igény, az az idők folyamán sem fulladt érdektelenségbe.

A nemzeti konzultáció első kérdése arról szól, hogy a járvány újabb hulláma esetén milyen intézkedéseket támogatnának az emberek. A kérdőíven az egészségügyben fenntartandó járványügyi készültségről, az idősotthonok járványügyi védelmének erősítéséről, valamint a védekezéshez szükséges felszerelések magyarországi előállításáról is szerepel kérdés, valamint választ várnak arra is, hogy a járvány alatt az iskolás gyereket nevelő családok és tanárok számára legyen-e ingyenes az internet, illetve hogy szükség van-e állandó magyarországi járványügyi figyelőszolgálatra.

A konzultáció utolsó két pontja a migrációval foglalkozik: azt kérdezik, hogy a kormány továbbra is lépjen-e fel a bevándorlás ellen, és tartsa-e fenn a magyar határ szigorú védelmét, illetve a magyar kormány a Brüsszellel való nyílt konfliktus árán is tartson-e ki a bevándorlást tiltó szabályok mellett – írja az MTI.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában