július 3-án, pénteken

2020.07.02. 15:00

Bringaregisztráció

Magyarországon több mint 10 ezer kerékpárt lopnak el évente, nagy részük azonosítatlan, így sosem kerül meg. Néhány lopott kerékpár ugyan minden évben előkerül, de nyilvántartás híján nem tudják, ki a gazdája, így nincs kinek visszaadni azokat.

duol.hu

A Bikesafe néven futó országos kerékpár-regisztráció célja, hogy hozzáférést biztosítson minden rend­őri egység számára, így ellenőrizhetők és nyomon követhetők legyenek a kerékpárok. A nyilvántartást úgy alakították ki, hogy a regisztráció során minden olyan adatot, fotót rögzítenek, amelyek a később felderítés vagy azonosítás során fontosak lehetnek.

A Paksi Rend­őrkapitányság július 3-án, pénteken 15 és 18 óra között Bikesafe regisztrációs napot szervez a Dunaföldvári Rend­őrőrs udvarában (Jókai u. 2.).

A díjmentes regisztrációt kezdeményező kerékpár-tulajdonosoktól azt kérik, hozzák magukkal kerékpárjukat, személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat is.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában