100 éve

2020.06.04. 07:30

Keressük a választ

Várkonyi Zsolt

Budapest, 2020. június 3. A trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából állított emlékmû a pestszentlõrinci Hargita tér 4. számú ingatlan udvarán a felavatás napján, 2020. június 3-án. MTI/Kovács Tamás

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Trianon az emlékezet része. Már száz éve, hogy Magyarország területének kétharmadát elveszítette. A nagyhatalmi érdekek áldozatává vált. A hogyant és az okokat ismerjük, a miértekre azóta is keressük a választ. A sok nemzetiség egymásrautaltságát használták ki a győztesek. Talán nem merészség párhuzamot vonni az akkori kiszolgáltatottság és a mai uniós kitettség között. Akkor is voltak, és ma is vannak olyanok, akik elárulták, elárulják a magyar nemzetet. Európa a nemzetállamok közössége helyett – egyes politikai érdekek mentén – az Európai Egyesült Államok illúziójában ringatja magát. Részben azon államok közreműködésével, akiknek annak idején Trianont is „köszönhettük”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában