Rendhagyó osztályfőnöki órával, online ballagással búcsúztak

2020.06.13. 07:00

Az utolsó csengetés napján

Utolsó osztályfőnöki óra és online ballagás keretében búcsúztatták végzős diákjaikat pénteken a dunaújvárosi iskolák. Az ismert körülmények miatt a szülők ezúttal az iskolai kerítésen kívül szorultak, és várták az elballagó diáksereget.

Szabó Szabolcs

Fotó: LI

A Móricz Zsigmond Általános Iskolában pénteken délelőtt, két részletben búcsúztak a ballagó két osztálytól. A reggel kilenc órakor kezdődő ünnepségen, amelyet az intézmény kisebbik, a Kodály Zoltán utcára néző udvarán rendeztek, név szerint szólították a végzősöket.

Útravaló szép szavak
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

Köszöntő beszédében Horváth­né Ottinger Hajnalka intézményvezető kifejtette, a vírushelyzet miatt sajnos rendhagyó, különleges körülmények között kell búcsúzni a 8. osztályos diákoktól. „Soha ne felejtsétek el, hogy móriczos diákok voltatok, és továbbra is gyarapítsátok az itt kapott maradandó tudást és értékeket.” A szülők a kerítésen kívülről figyelhették, amikor a végzős, 8. osztályos tanulók jelképesen is elköszönnek az intézményüktől, és osztályfőnökeik leveszik nyakukból a móriczos nyakkendőt.

Osztályonként búcsúztak iskolájuktól a Móricz végzősei
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A Gárdonyi Géza Általános Iskolában több szempontból is rendhagyó utolsó osztályfőnöki órára készülhettek végzősök és tanárok. A napokban véglegessé vált, hogy az intézmény görögkatolikus iskolaként folytatja tevékenységét. A Gárdonyiban a 8.d osztályt búcsúztatták, szintén egy különleges osztályfőnöki óra keretében. Köszöntőjében Szóládi Zoltán igazgató elmondta, a sors úgy hozta, hogy ez az évfolyam lesz az intézmény életében az első, amely az „el nem ballagott” osztály jelzőt kapja, ám bízik abban, hogy az elmúlt évek alatt a diákok megszerezhették mindazt a tudást, amely a következő években sikerre viheti őket tanulmányaik és karrierjük során. Az intézményvezető hozzátette, a Gárdonyi iskola korszakhatárhoz is érkezett, hiszen szeptember 1-jével görögkatolikus oktatási intézményként folytatja tevékenységét.

A Gárdonyiban a 8.d osztályt búcsúztatták
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Szintén zárt körben búcsúztatták a végzősöket pénteken délelőtt a Szabó Magda Református Iskolában, a Petőfi Sándor Általános iskolában pedig online ballagás keretében köszöntötték a végzős három osztályt.

Mint arról korábban beszámoltunk, a járványhelyzet enyhülésével az általános iskolák lehetőséget kaptak arra, ha korlátozott keretek között is, de külön rendezvényen búcsúzhatnak el végzős diákjaiktól. Pénteken több helyi intézményben egy utolsó osztályfőnöki órán köszöntek el a nyolcadikos tanulóktól. Rendhagyó volt az idei ballagás. Képünkön a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulói, akik az intézmény udvarán búcsúztak el diáktársaiktól és a pedagógusoktól pénteken
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában