Megtervezték, nyomtatták, vitték

A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum a Covid-19 járvány kitörése után igyekezett a lehetőségeihez mérten részt vállalni a védekezés feladataiban.

Balla Tibor

Az első hetekben varrókapacitásait és kollégáik segítő hozzáállását kihasználva ezres nagyságrendben készítették a maszkokat, amelyeket a helyi egészségügyi és a szociális intézményekbe juttattak el.

A maszkokat Pocsainé Varga Veronika vitte el a kórházba
Fotó: DSZC

Az időközben felmerülő új igényekhez alkalmazkodva elkezdték a plexi arcvédő maszkok megtervezését, majd a legyártását is. Digitális Közösségi Alkotóműhelyük 3D-s lehetőségeit kihasználva 97 maszkot terveztek, nyomtattak ki, majd állítottak össze. Ezeket a védőfelszereléseket is a helyi egészségügyi intézményekbe juttatják el. A saját maguk tervezte és elkészített arcvédők nagyobbik részét a Szent Pantaleon Kórházba vitték. Pocsainé Varga Veronika főigazgató adta át a maszkokat az Infektológiai osztály vezetőjének, dr. Kecskés Borbála főorvosnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában