bűnügyi felügyelet

2020.03.20. 18:00

Előbb megütötte, majd meg is szúrta

A Fejér Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a bűnügyi felügyelete elrendelését, aki 2020. március 15-én, az egyik Fejér megyei település vendéglátóipari helyén a sértettet megszúrta, amelynek következtében a férfi súlyos személyi sérülést szenvedett.

Fejér Megyei Főügyészség

A gyanúsított a vendéglátóipari helyen egy rendezvényen vett részt és ugyan ide érkezett a sértett is a barátaival. A terhelt hajnalban anélkül, hogy a sértett erre bármi okot adott volna, rátámadt a férfire, ököllel a fején, illetve a testén megütötte, majd a magánál tartott zsebkéssel a sértett felső testét kétszer megszúrta.

A verekedésbe bekapcsolódott a gyanúsított társa is, aki ököllel többször megütötte a sértettet. A férfi a szórakozóhelyről kimenekült, azonban a gyanúsítottak követték, megöléssel fenyegették, és a szórakozóhely előtt mindketten megütötték, azonban a sértettnek sikerült a helyszínről elmenekülni.

A terhelt egyik szúrása a sértett hasüregét megnyitotta, amellyel életveszélyes sérülést okozott. A férfit a barátai kórházba szállították, ahol műtétre került sor.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és súlyos törvényi fenyegetettségére figyelemmel alaposan feltehető, hogy a gyanúsított szökéssel vagy elrejtőzéssel igyekezne magát kivonni a büntetőeljárás hatálya alól, valamint alappal feltételezhető, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával az eljárás lefolytatásának meghiúsítására törekedne.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott, és elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét a mozgását nyomon követő technikai eszközzel való ellenőrzéssel. A bíróság döntése fellebbezés hiányában végleges.

Vezető képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában