2019-ben Adonyban megújult a park, a piac, a játszótér

2020.01.16. 11:30

Összehangoltan működő önkormányzati gépezet

Ronyecz Péter, Adony polgármestere a település beruházásairól beszélt évértékelő interjúja kezdetén. Elmondta, 2019-ben összehangoltan működött az adonyi önkormányzat gépezete, minden tervezett beruházás sikeresen megvalósult.

Török Tímea

20191127 Ronyecz Péter Adony polgármestere Adony polgármesteri hivatal Fotós: Zsedrovits Enikő ZsE Dunaújvárosi Hírlap

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A város központjának ékköve a kúria ősparkja. A 2019-es fejlesztések közül az adonyiak polgármestere is az elkészült a Zichy-kastélyt övező liget rekonstrukcióját említette. Ebbe beletartozott a park tervszerű felújítása, a gyalogutak térkövezése, a korszerű közvilágítás kialakítása, valamint egy játszótér építése szintén világítással az ország első nagy méretű fahajójátékával, amely alkalmas csoportos játékokra is, ám kivitelezési hiányosságok miatt sajnos ezt még nem tudták a gyerekek teljes mértékben használatba venni.

2019-ben megszépült a város ékköve – a kúriát övező park és a beruházás részeként a sétány is térköves lett
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A park fáira igyekeznek nagyon vigyázni Adonyban, és a legszebb fák elöregedését követően, a szakértői vizsgálat nyomán elkerülhetetlen néhány fakivágás miatt az önkormányzat az utánpótlásukról való gondoskodást kötelességének érezte. A művelődési ház és könyvtár mögötti rendezvénytér megszépítése is befejeződött.

Kátyús és salakos volt a megújulás előtt a Piac tér
Ronyecz Péter polgármester a város beruházásairól beszélt

Látványos fejlesztés volt az adonyi Piac tér felújítása, így a köves, salakkal borított kátyús tér helyett most a parkoló és maga a piac térkövezése, valamint az árusító helyek kialakítása és korszerűsítése. Régóta várt, és 2019-ben megvalósult beruházás volt a Rákóczi út belvárosi szakaszának felújítása. Világítást és parkolósávot alakítottak ki, új gyalogátkelőhelyeket is építettek, de az új útburkolat végleges befejezése, felfestése a jó idő beköszöntéig közlekedésbiztonsági okok miatt még várat magára. – A 2020. év tervezés alatt van. De mindenképp nyertes pályázataink kivitelezése a célunk. Sort fogunk keríteni a bölcsőde létesítésére, a Damjanich utcában is szeretnénk dolgozni, a ravatalozó külső felújítása is fontos tervünk, és nem utolsósorban a polgármesteri hivatal felújítása is 2020-as fel adat, mint ahogy az is, hogy a testület képviselőivel megállapodtunk, hogy különböző területeken terveket készítünk a hosszú távú működőképesség érdekében – mondta el Ronyecz Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában