Három új elektromos autót kapott a Szent Pantaleon Kórház

2020.01.14. 08:00

Környezettudatosan járnak

A Szent Pantaleon Kórház számára három elektromos gépjárművet juttatott fenntartója a közelmúltban.

Balla Tibor

Prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere tavaly jelentette be, hogy a kormány hárommilliárd forintos támogatásával több mint kilencven egészségügyi intézmény 249 korszerű, elektromos autót kap használatba a telephelyek közötti közlekedésre, vér és vérkészítmények szállítására, illetve sürgősségi szállításokra. A lehetőséggel élő kórházaknak a vételárat nem, csupán a havi bruttó 53 973 forintos használati díjat kell fizetniük, ebben benne van a karbantartás, javítás és szervizszolgáltatás, a szezonális gumicsere, a gumiabroncsok karbantartása és tárolása, a teljes körű CASCO biztosítás, a káresemények biztosítási ügyintézése és az asszisztencia szolgáltatás is.

Szállítás: ezentúl károsanyag-kibocsátás nélkül
Fotó: Pantaleon

A kórház élt a felajánlott lehetőséggel, és már átvették az elektromos autókat. Az előzetes számítások szerint az autók használata jelentős pénzügyi megtakarításokat is jelent a károsanyag-kibocsátás csökkenése mellett. Az intézmény mindig nagy hangsúlyt fordított a környezettudatosságra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában