A szokásos program idén egy fontos, új elemmel gazdagodott

2019.12.12. 07:00

Színvonalas szakmaiság, példamutató emberség

A Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara kedden este tartott évzáró ünnepsége keretében adták át a Campus Étteremben az arany-, ezüst- valamint bronzkoszorús mester címeket.

Kőhalmi Kálmán

Fotó: LI

A városi kamara évről évre megrendezi az adott esztendőt záró ünnepségét, amely az előző időszakban végzett közös munka, az elért eredmények, a megválaszolt kihívások, illetve a jövő feladatai, céljai által formált kamarai közösség elismerését, erősítését szolgáló esemény.

Arany-, ezüst- és bronzkoszorús mesterek az elismerések átadását követően
Fotók: Laczkó Izabella

A szokásos program idén egy fontos, új elemmel gazdagodott: ez alkalommal került sor először azon kiváló mesterek elismerésére, akik munkásságuk során meghatározó és példamutató módon hozzájárultak a térség gazdasági fejlődéséhez, a tanulóképzéshez és a szakmai utánpótlás neveléséhez. Az aranykoszorús mesterek esetében a cím elnyeréséhez harminc, az ezüstkoszorús címhez húsz, a bronzkoszorús cím esetén tízéves igazolt gyakorlati idő szükséges.

Az országos mesterképzési és mestervizsga-szabályzat alapján a hosszú idő óta kiemelkedően magas szakmai színvonalon, erkölcsi és szakmai példamutatással tevékenykedő helyi mesterek munkájának elismerése céljából adott ki felhívást a címek adományozására a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara.

Králik Gyula köszöntötte az évtizedes múlttal bíró mestereket

A beérkezett jelölések közül a városi kamara elnöksége választotta ki azokat a mestereket, akik a keddi ünnepség keretében átvehették az elismeréseket. Aranykoszorús mesterek: Horváth Attila pincér mester, Grábics Gábor Ferenc pincér mester, Mittelholcz Sándor villanyszerelő mester, Molnár Ildikó Alice kozmetikus mester, Nyakacska Zsolt autószerelő mester. Ezüstkoszorús mesterek: Bokor Tamás ipari gépész mester, Papalexisz Elefteria fodrász mester, Szabó György szakács mester, Tángli András autószerelő mester. Bronzkoszorús mesterek: Pekács Milán épület- és szerkezetlakatos mester, Sárosi Gábor gázfogyasztó berendezés- és csőhálózat-szerelő mester. A címeket Králik Gyula, a városi kamara elnöke adta át Szabó Zsolt alpolgármesterrel közösen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában