A Pannon Oktatási Központ díszei a körforgóban

2019.12.07. 07:00

Az „örökbe fogadók” mikulásajándéka

Nagy sürgés-forgás volt a Dózsa György úti körforgóban. A Pannon Oktatási Központ diákjai díszítettek – nem is akárhogyan.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A Pannon Oktatási Központ évek óta „tulajdonolja„ a Dózsa György úti körforgalmi csomópontot az OMW benzinkúttal szemben. Ugyanis a POK „örökbe fogadta” ezt a részt. Egész évben gondozzák, ápolják, ünnepekkor feldíszítik. Ez történt tegnap is, amikor a hetedikes diákok az adventi koszorú közepén álló fát varázsolták karácsonyfává. A hangulatot fokozta, hogy éppen a délelőtti díszítéskor haladt arra a oldalkocsis motoros Mikulás, aki megállt a diákok mellett, majd feltette a szokásos kérdését: jók voltatok gyerekek? Az igen válasz után pedig jöhetett az ajándék szaloncukor.

A Pannon Oktatási Központ évekkel ezelőtt „fogadta örökbe” a Dózsa György úti körforgót, és azóta ápolják, szépítik, sőt, a különböző ünnepekkor látványosan feldíszítik. Húsvétkor hímes tojások kerülnek a körforgó növényeire, karácsonykor pedig a fát díszítik. Azt a fát, amely a már elkészült adventi koszorú közepén áll. Ezúttal a POK hetedikes diákjai végeztek remek munkát Hamucska Andrea rajztanár – aki egyben a rajzszakkör vezetője is – irányításával.

– Sokat dolgoztak a gyerekek a díszek elkészítésén. A rajzórákat, a rajzszakkör idejét használtuk fel, de volt, amikor elkértem a gyerekeket a testnevelésóráról – tudtuk meg a tanárnőtől.

A körforgó díszei rajz- és testnevelés órán készültek

Ignácz Eugénia Rita, az egyik diák elmondta, a tanárnőjük elképzelései alapján készítik a dekorációkat, de ők is adnak ötleteket.

– Kemény munkát végeztünk, több mint hetven díszt készítettünk – nyilatkozta lelkesen Eugénia.

Az, hogy a POK diákjai évek óta lelkesen dolgoznak azért, hogy a körforgalom egész évben rendben legyen, az ünnepekkor pedig látványossá váljon, azt Dunaújváros lakói is tudják bizonyítani, hiszen évről évre karácsonykor a város legszebb díszítését ebben a körforgalomban láthatjuk a Pannon Oktatási Központ tanulóinak jóvoltából. Ezúttal is minden szegletbe – és nem csupán a fára – jutott dekoráció.

Pleszné Antal Ágnes igazgatóhelyettes is a tanulókkal tartott, és természetesen ő is segédkezett a díszek elhelyezésénél. Munka közben tréfásan megjegyezte, ez az ő Mikulás-napi ajándékuk a városnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában