évösszesítő

2019.12.23. 10:00

2019 április legolvasottabb hírei a DUOL-on

Lássuk mire kattintottak a legtöbben az olvasóink:

duol.hu

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tomegkarambol-a-szorad-marton-ut-es-a-dozsa-gyorgy-ut-keresztezodeseben-2783941/

A rendőrséghez 13:10 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy négy autó ütközött a Szórád Márton út, Dózsa György út kereszteződésében négy autó ütközött össze. A vétkes sofőr a piros jelzés ellenére hajtott a kereszteződésbe, ez okozta a bajt. A balesetben senki nem sérült meg.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/az-eladot-foldre-szoritotta-es-a-penzt-vitt-el-a-vasmu-uti-dohanyboltbol-2781463/

Egy férfi 2019. április 23-án 17 óra 45 perckor bement a Dunaújváros, Vasmű utcai dohányboltba majd az eladót földre szorította és a kasszából készpénzt vitt el.

Az elkövetőről a bolt biztonsági kamerája felvételt készített.

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség rablás bűntette miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a 23 éves férfit, aki 2019. április 23-án a délutáni órákban, Dunaújváros egyik dohányboltjából élet, illetve testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel készpénzt és cigarettát tulajdonított el.

A vádlott miután a boltban dolgozó eladóval közölte, hogy rablást hajt végre, élet, illetve testi épség elleni közvetlen fenyegetés alkalmazásával egyidejűleg az eladót a földre szorította, majd kivett a pénztárból 197.000,- Ft készpénzt, valamint elvett négy doboz cigarettát és az üzletből távozott. A férfi ezt követően az eltulajdonított készpénzt egy szemétgyűjtőben elrejtette, majd két napig bujkált. A vádlottat állampolgári bejelentés alapján két nap múlva a rendőrhatóság elfogta. Az eltulajdonított készpénz és cigaretta nem került feltalálásra, így a sértettnek okozott kár nem térült meg.

A terhelt cselekményét egy korábban hasonló bűncselekmény elkövetése miatt alkalmazott próbára bocsátás hatálya alatt állva követte el. Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A Dunaújvárosban rablás bűntette miatt bíróság elé állított vádlottal szemben a bíróság halmazati büntetésként 5 év végrehajtandó börtönbüntetést szabott ki. A döntés jogerős.

Az elkövetőt a rendőrség rekord idő alatt állította elő, amelyről az alábbiakban tudósítottunk:

https://www.duol.hu/vezeto-hirek/eletet-mentett-az-utcan-a-szabadnapos-doktorno-2757088/

Tudni kell jókor lenni a kellő helyen: akár ez is lehetne a mottója az alábbi esetnek. De valójában nagy szerencse kell ehhez!

Dr. Szulik Éva március 29-én délelőtt kilenc óra tájban hazafelé indult a dunaújvárosi kórházból, ahol a Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) orvosaként dolgozik. De csak néhány lépést tett meg a kaputól, amikor a parkolóban arra lett figyelmes, hogy két férfi lesegít a bicikliről egy idős embert, akit lefektetnek a földre. Amikor odaért a fiatal doktornő, először vércukorszint-zuhanás miatti ájulásra gyanakodott, de letérdelve a fekvő ember mellé, látta, hogy sokkal nagyobb a baj: nincs légzés, nincs keringés.

Azonnal megkérte az egyik ott álló fiatalembert, segítsen abban, hogy a légutak átjárhatók legyenek, emelje fel a beteg állát, majd egy hölgyet, hogy hívja a rohammentőket újraélesztéshez, és rögtön hozzálátott a mellkas-kompresszióhoz.

Néhány percen belül ott voltak a mentők, de addigra helyreállt a légzés, a keringés, sőt, a beteg tudata is visszatért, ki lehetett kérdezni a panaszairól, meglévő betegségeiről.

A beteget a sürgősségi osztályra vitték a mentők (Szulik doktornő aznap már nem dolgozott), jelenleg is kórházi kezelés alatt áll, a legfrissebb hírek szerint állapota stabil.

Sok komplikációtól mentette meg, hogy néhány lépéssel mögötte egy orvos jött az utcán, aki jól tudta, mi a teendő, s határozottan végre is hajtotta azt.

https://www.duol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/tuz-utott-ki-a-parizsinotre-dame-szekesegyhazban-2769181/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában