A foglalkoztatás helyzete volt a téma

2019.11.19. 11:00

Új modell bevezetése

A megyeháza dísztermében múlt hét csütörtökön rendezett konferencián a foglalkoztatást, annak megyei vonatkozásait vizsgálták meghívott előadók segítségével.

PJD

20191114 Székesfehérvár, Megyeháza, Foglalkoztatási fórum, konferencia, munkaerőpiac. Fotós: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Petrin Lászlónak, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatójának megnyitója után a szakterületek képviselői tartottak előadásokat.

A foglalkoztatás helyzetéről rendezett fehérvári műhelykonferencián elhangzott: munkaerőpiacon hátrányban lévő személyek esetében nemcsak a szakképesítéssel, illetve a képzettség hiányával van gond, hanem a szociális hátrányokból adódó attitűdökkel is. Ezek fejlesztése szintén részét képezi a programnak.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely Közhasznú Egyesület elnöke úgy fogalmazott: – Fejér megyében nem az a probléma, hogy hogyan juttassunk munkához álláskeresőket, hanem az, hogy miként segítsük az igényeknek megfelelő munkaerőhöz juttatni a vállalkozásokat.

Dr. Petrin László, a Fejér Megyei Kormányhivatal főigazgatója Fotó: FG

Az első előadó, a Pénzügyminisztériumból érkező Hágen Tímea Katalin, a Foglalkoztatási Szolgálat főosztályvezetője a gazdaság és foglalkoztatás időszerű kérdéseit taglalta. A szakember statisztikai adatokkal támasztotta alá, hogy Magyarország gazdasági növekedése meghaladja az uniós átlagot, a munkanélküliség alacsony, ugyanakkor a részmunkaidős, illetve távmunka jellegű foglalkoztatásban jelentős le­maradásban vagyunk.

Az OFA Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Karakó László előadása pedig arról szólt, hogy milyen összetett feladat egy új munkaerőpiaci modell bevezetése, amelyen munkatársaival dolgoznak.

Buday Attila, a Fejér Megyei Kormányhivatal Társadalombiztosítási és Foglalkoztatási Főosztályának vezetője a munkaerőpiaci képzések tapasztalatairól beszélt.

Ehhez a témához kapcsolódott a Székesfehérvári Szakképzési Centrumtól érkező Kulcsár Szilvia főigazgató előadása is, aki fontosnak tartja, hogy úgy menjen végbe a szakképzési rendszer átalakítása, hogy azzal állandó értéket lehessen közvetí­teni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában