hamarosan itt a tél

2019.11.01. 15:00

Nagyvenyimen már lehet pályázni a tüzifára

Nagyvenyim önkormányzata pályázatot nyújtott be szociális célú tüzelőanyag vásárlásához kapcsolódóan. A pályázat pozitív elbírálásban részesült.

duol.hu

Fotó: pixabay

A Képviselő-testület a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló 13/2019. (IX. 25.) önkormányzati rendeletet megalkotta, amely a település honlapján a Rendeletek menüpont alatt érhető el.

A rendelet alapján az önkormányzat a rendelkezésre álló keret mértékéig a rászoruló személyeket, vissza nem térítendő, legfeljebb 5 m³ szociális célú tűzifa, természetbeni támogatásban részesíti.

Szociális célú tűzifa támogatásban az a személy részesíthető:

a) akinek a családjában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összegének 200 %-át (jelenleg 57.000 Ft), egyedül élő esetében a 250 %-át (jelenleg 71.250 Ft) és

b) nyilatkozik arról, hogy lakása fával fűthető.

A támogatás megállapításakor előnyben kell részesíteni

a) azt, aki a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról szóló 1993. évi III. törvény alapján aktív korúak ellátására, időskorúak járadékára, vagy különösen a lakhatáshoz kapcsolódó rendszeres kiadások viselésével kapcsolatos települési támogatásra jogosult,

b) a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvényben szabályozott halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevelő családot.

A kérelmeket e rendelet melléklete szerinti nyomtatványon folyamatosan, 2020. január 30-ig lehet benyújtani a Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatal igazgatási ügyintézőjéhez.

A kérelmekről Nagyvenyim Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testületének illetékes Bizottsága dönt.

A tűzifa támogatás igényléséhez szükséges formanyomtatvány elérhető a rendelet mellékleteként és a Nagyvenyimi Polgármesteri Hivatalban, illetve letölthető a település honlapjáról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában