Felhívás

2019.11.19. 15:00

Ebösszeírás Nagyvenyimen

Nagyvenyim település január 30-ig ebösszeírást végez.

duol.hu

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján, az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

Az ebösszeírás időtartama: 2019. november 15-től 2017. január 30-ig tart.

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat rendelkezésre bocsátani. A 2019. évi ebösszeírás céljából kérem a Nagyvenyim nagyközség közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, hogy az ebeikre vonatkozó adatokat az Önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek. Írja a település honlapján a jegyző.

Az adatlap kitölthető elekronikus úton a http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu oldalon. Az önkormányzat munkatársai kérik ennek a használatát.

A kitöltött adatlap benyújtható továbbá:

 • személyesen: ügyfélfogadási időben a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán,
 • postai úton a Polgármesteri Hivatal számára címezve (2421 Nagyvenyim, Fő u. 43.)
 • Az ebösszeíró adatlap elérhető:

 • átvehető személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatán.
 • Az ebösszeíró adatlapot ebenként kell kitölteni. A kitöltéssel kapcsolatban a 25/506-218-as vagy a 25/507-460- as telefonszámon kaphatnak tájékoztatást.

  Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. A bírság legkisebb összege az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendeletben foglaltak alapján 30.000 Ft. Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítését és a benyújtott adatlapok valóságtartalmát a Polgármesteri Hivatal munkatársai ellenőrzik.

  Annak érdekében, hogy a nyilvántartás aktuális információkat tartalmazzon, az ebtulajdonosok / ebtartók az ebösszeírását követően is kötelesek az adatokban bekövetkező változásokat (pl. elpusztulás, szaporulat) bejelenteni az Önkormányzat felé.

  2013. január 1-től a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért a transzponderrel nem rendelkező ebet állatorvosnál meg kell jelöltetni.

  Letölthető adatlap: Ebösszeíró adatlap

   

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában