önmagukért szépítik a környezetüket

2019.11.11. 11:30

Díjat kaptak, akik munkájukkal kivirágoztatták a kisvárosukat

A Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület virágosítási törekvéseinek a lakosság körében olyan sikere van, hogy a verseny résztvevőivel az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmából tömve volt a közösségi épület terme.

Török Tímea

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Az egyesület által ebben az évben is meghirdetett Virágos Rácalmásért és a Szép Porta településszépítő verseny eredményhirdetése és díjkiosztó ünnepsége november 8-án, pénteken 16 órakor volt. A lakók, valamint a közterületeket, a virágágyásokat lelkiismeretesen gondozó közösségek kaptak meghívót a rendezvényre.

Ők a második helyezett virágosítók – valamennyiüknek nagyon szép volt a portája, előkertje idén is
Fotók: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Schrick István polgármester köszöntötte a megjelenteket, s azt hangsúlyozta, hogy minden évben kap a település országos elismerést, ám a rác­almásiak nem az elismerésért teszik, hanem önmagukért szépítik a környezetüket. Kiemelte, hogy mindazokra az eredményekre, amelyeket Rác­almás magáénak tudhat, a város vezetői önmagukban nem lennének képesek, így igényes településnek lenni sem, amit már 25 éve célul tűztek ki maguk elé, s amit csak a rácalmásiakkal együtt, támogatásukkal, segítségükkel lehet megvalósítani.

Steiner Lajos és Majerné Perusza Andrea (j) adta át a díjakat

Ezt követően a Rácalmási Városvédő és Szépítő Egyesület elnökének, Steiner Lajosnak a rövid köszöntője után megkezdődött a település­szépítő verseny eredményhirdetése.

2019-ben Majerné Perusza Andrea felügyelte Rácalmás virágágyásainak gondozását, vezetésével bonyolították le a versenyeket, és pénteken délután a díjátadó ünnepség háziasszonyaként konferálta az ünnepséget is. Az emléklapokat és a díjakat Steiner Lajos elnök adta át.

A Szép Porta verseny díjait adták át elsőként, erre 34 rácalmási család nevezett. A vezető segítségére voltak az értékelésben Bánhegyesi Attila, Bánhegyesiné Marika, Koós Gábor és Koósné Jutka. Az értékelésben elhangzott, hogy nem volt könnyű dolga az ítészeknek, mert szebbnél szebb udvarokat, kerteket láttak.

Összesen 13 család kapott Szép Porta táblát, és 14 család, mivel már rendelkezett ezzel az elismeréssel, ezért díjként kerámia madáritatót vehetett át.

Elismerésben részesültek a rácalmási virágoázisok önkéntes gondozói

A Virágos Rácalmásért mozgalomnál az utcafrontokat nevezéstől függetlenül értékelték. A bírálók Bánhegyesi Attila, Bánhegyesiné Marika, Koós Gábor, Koósné Jutka, Blau Gabriella, Bauer Lászlóné Terike, Perusza László, Perusza Lászlóné voltak. Akik elismerésben részesültek, azoknál az értékelés szerint tavasztól őszig gyönyörű volt az egynyári és évelő növények, virágok harmóniája, füves vagy kavicsos területek mennyisége és aránya, az előkert gondozottsága és az összhatás. Minden díjazott vásárlási utalványt és emléklapot kapott. A Virágos Rácalmásért mozgalom 31 első helyezettet, 28 másodikat és 22 harmadik helyezettet ünnepelt.

Elismerésben részesültek a rácalmási virágoázisok önkéntes gondozói is. 21 virág­ágyás kertészét jutalmazta a városvédő egyesület vásárlási utalvánnyal és emléklappal és két elköszönő társuktól is ajándékkal búcsúztak. Hiszen, miként mindannyian tudjuk, aki a virágot szereti, az rossz ember nem lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában