előadások, standok és workshop

2019.11.16. 11:00

Pályaorientációs nap volt a Széchenyiben

Tanítás nélküli munkanap volt a csütörtökön a gimnáziumban.

Tóth Alexandra

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

A 9-10-es diákoknak nem kellett iskolába menni, a 11. és 12. osztályosok viszont a különböző felsőoktatási intézmények előadásait hallgatták a délelőtt folyamán. Szücsné dr. Harkó Enikő igazgatóhelyettes azt mondta, kettőre kötelező beülniük, a többi szabadon választott. A legtöbb egyetemről nem csak oktatók, hanem hallgatók is érkeztek, hogy első kézből, hitelesen oszthassák meg tapasztalataikat. A vendégeket a 9.b osztály tanulói fogadták és vendégelték meg.

Számos ismerettel gazdagodtak a széchenyisek
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Elsősorban olyan intézmények delegációi vettek részt a rendezvényen, ahol sok ex-széchenyis diák tanul. A Pécsi Tudományegyetem rögtön négy karral érkezett, és feltűntek olyan intézmények is, amelyek az eddigiekben nem vettek részt a pályaorientációs napon. Ilyen volt az Óbudai Egyetem, és a Szegedi Tudományegyetem standja is először jelent meg a Széchenyiben. A diákok pályaorientációs tesztet tölthettek ki, amelynek kiértékelésében Kemény Viktor, a PTE hallgatója segített. Szintén a PTE hallgatója, Szalai Gréta tartotta a workshopot, ahol pályaorientációs tréningfeladatokon keresztül ismerhették meg jobban a diákok a saját preferenciáikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában