Jelentős épületenergetikai fejlesztés zárult le most Mezőfalván

2019.10.05. 07:00

Új köntöst kapott a hivatal és a szociális intézmény

Két helyszínen is örömteli pillanatoknak, avatási ünnepségnek lehettünk tanúi Mezőfalván. Külsejét tekintve a település két intézménye újult meg az elmúlt hónapokban úgy, hogy közben energetikailag is sokkal jobb paraméterekkel rendelkezik mostantól mindkettő.

Körmendi Erzsébet

Fotó: LI

Idősek csoportja várta az avatásra érkező elöljárókat, települési és intézményi vezetőket, hivatali dolgozókat az ÖNO-ként ismert mezőfalvi épület előtt tegnap 10 órakor. A helyszínre érkezve örömmel üdvözölték Márok Csabát, a község polgármesterét, aki szintén az üdvözléssel kezdte: köszöntötte az eseményen részt vevő dr. Molnár Krisztiánt, a Fejér Megyei Közgyűlés elnökét, valamint Varga Gábort, a körzet országgyűlési képviselőjét.

Dr. Molnár Krisztián, Varga Gábor és Márok Csaba vágta át a szalagot ünnepélyes keretek között tegnap délelőtt a szociális intézménynél
Fotók: Laczkó Izabella

Elmondta, hogy az épületben jól megfér egymás mellett a szociális, családsegítő és gyermekjóléti szolgálat központja, valamint az idősek napközi otthona, amelyet napi szinten mintegy húsz helybéli látogat. A TOP keretből elnyert közel 40 millió forint támogatásból valósíthatták meg ennek az épületnek, valamint a polgármesteri hivatalnak az épületenergetikai felújítását. Hozzátéve: mindkét épületre nagyon ráfért a törődés, hiszen az elmúlt 20 évben érdemleges felújítás egyiken sem történt. Mit takar az energetikai fejlesztés?

Küllemében teljesen megújult Mezőfalva polgármesteri hivatala

Kicserélték a nyílászárókat, a falak 15 centiméter kőzetgyapot-szigetelést és kívülről új burkolatot kaptak, a padláson pedig 30 centiméteres az új szigetelő burkolat. Mindkét épületben projektarányosan akadálymentes mosdókat is létesítettek. Márok Csaba elmondta azt is, hogy az önkormányzat az ÖNO esetében a tető felújításával, a hivatal esetében pedig a hozzá csatolt egykori takarékszövetkezeti épület nyílászárócseréjével és hőszigetelésével járult hozzá pluszban a beruházásokhoz. A belső felújítással szeretnék folytatni a munkát.

Az óvodások tündéri műsorral köszöntötték az egybegyűlteket

Dr. Molnár Krisztián jóleső érzéssel sorolta fel, mi minden fejlődött a községben TOP-forrásból, hangsúlyozta: fontos az épületenergetika, de még fontosabb, hogy komfortosabb körülményeket teremtettek. Varga Gábor hangsúlyozta, hogy csak az ő körzetébe 10 milliárd forint TOP-támogatás érkezett, és a Magyar Falu Program keretében is jelentős forrásokra számíthatnak a községek, abból talán lehetőség lesz e két intézménynél az áhított belső megújításra is. Mint mondta: Mezőfalván jó helyre kerültek a fejlesztési források az elmúlt öt évben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában